Eesti taasiseseisvumise aastapäeval esitleb Pärnu oma suurimat EV100 kingitust

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vallikraavist leitud kiri
Pärnu Vallikraavist leitud kiri Foto: FB: Saja-aastane öö

20. augustil etendub Pärnu Vallikäärus kohalikel pärimuslugudel põhinev lavastus "Saja-aastane öö", mis toob lavale 700 esinejat. EV100 suvisel peonädalal esimest ja ainsat korda etenduv vabaõhulavastus on Pärnumaa suurim kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

"Eesti sünnilinn Pärnu on juubeliaasta tähistamiseks pöördunud juurte juurde ning ammutanud inspiratsiooni kohalikest pärimuslugudest," sõnas EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

"Lavastusega, milles lööb kaasa 700 esinejat, avab Pärnu oma südame kõigile kaasmaalastele," lisas Soe.

Rahvamuusika ja -tantsu uusloomingu esitluskontserdil esitletakse uusi rahvamuusikatöötlusi, mis on inspireeritud Pärnumaalt pärit pillilugudest, lauludest ning laulumängudest. Samuti saab näha muusikalugudele loodud täiesti uusi tantse. 

"Saja-aastase öö" lavastaja Kaili Viidase sõnul pole Pärnu Vallikäärus varem sellise mastaabiga sündmust toimunud.

"Vabaõhulavastus ühendab endas tantsu, muusikat, teatrit ja visuaalkunsti. Kogu Pärnu Vallikäärul ja aasal ärkavad öö-valgel ellu mütoloogilised tegelased ja erilised lood," lisas Viidas.

Üles astuvad Laine Mägi, Jüri Vlassov, Liis-Katrin Avandi, Ago Anderson, Arabella Anderson, Herman Avandi, rahvatantsijad, rahvamuusikud, akrobaadid, tuleneelajad ja kaitseliitlased. 

Vabaõhuetenduse "Saja-aastane öö" lavastaja Kaili Viidas (Endla teater), stsenaariumi autor Helle Kirsi, kunstnik Pusa, muusikajuht Merike Teppan-Kolk, tantsujuht Ulla Helin-Mengel, valguskunstnik Margus Vaigur (Endla teater), videokunstnik Argo Valdmaa (Endla teater), helikujundaja Judith Parts, projektijuht Jekaterina Põldots, tehniline juht Kaido Lüll (Endla teater).

"Saja-aastase öö" ettevõtmist juhib Pärnumaa Rahvakultuuri Keskselts. Sündmus on tasuta.

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, mis toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele. EV100 suvine peonädal algab 17. augustil esimese Eesti üldluulepeoga Rakveres ja lõpeb 25. augustil muinastulede ööga üle Eesti. Enam kui 200 suure suvise peonädala sündmust leiad www.ev100.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles