Üheslaulma tulevad ka enam kui 35 Eesti kihelkonda ja linna

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

19. augustil toimub üleilmne EV100 Üheslaulmine, millega on liitunud juba üle 35 kihelkonna ja linna üle Eesti. EV100 suvisel peonädalal toimuva üheslaulmisega Tallinna lauluväljakul, Eesti eri paigus ja välismaal luuakse esimene üleilmne Eesti rahva ühendkoor.

EV100 suursündmuste juhi Margus Kasterpalu sõnul on üheslaulmine meil rahvana veres.

"Me ammutame kooslaulmisest vaimujõudu ja hingepidet. Just seepärast toimub 19. augustil Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul Üheslaulmine üleilmsena, et kaasa saaks laulda maailma mistahes paigas," selgitas ta.

Tallinna lauluväljakul toimuv Üheslaulmine jõuab Eesti Rahvusringhäälingu otsepildis ja veebi vahendusel üle kogu maailma.

"Nii saavad sõprus- ja perekonnad, kihelkonnad ja isegi linnad 19. augustil endale sobivaimas paigas laulupesadesse koguneda ning lauldes EV100 suvist peonädalat tähistada," viitas Kasterpalu

"EV100 igas külas" koordinaator Merle Jantson avaldas heameelt, et Eesti külad on juubelipidustustes aktiivselt kaasa loonud ja tunnevad suurt huvi ka EV100 Üheslaulmise vastu.

"Külaplatsidel ja kogukonnamajades, isegi suuremates linnades nagu Tartu ja Rakvere, luuakse aktiivselt laulupesasid, kuhu saavad ühiselt laulma tulla kõik huvilised," rääkis Jantson.

Kogukondlikest üheslaulmistest on praeguseks teada andnud 33 paika 30 kihelkonnas üle Eesti ning Tartu, Sillamäe, Valga, Haapsalu, Viljandi, Paide ja Rakvere linn. Jooksvalt täieneva nimekirja laulupesadest leiab EV100 veebist vahelehelt "Laulupesad üle Eesti".

Nargenfestivali korraldatav EV100 Üheslaulmine "Laulu võim" ja järelkontsert "Sajandi sumin" algavad Tallinna lauluväljakul 19. augustil kell 19. 

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, mis toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele. EV100 suvine peonädal algab 17. augustil esimese Eesti üldluulepeoga Rakveres ja lõpeb 25. augustil muinastulede ööga üle Eesti. Nädala ühks tipphetki on 19. augustil toimuv EV100 üleilmne üheslaulmine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles