EV100 Üheslaulmisel luuakse üleilmne elektrooniline ühendkoor

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeol dirigendina debüüti tegev Rasmus Puur juhatab ühendkoore, lastes kõlada uudisteosel "Meie". See laul tuli korduvalt esitamisele. Ja Rasmus Puur pälvis tohutu aplausi.
Laulupeol dirigendina debüüti tegev Rasmus Puur juhatab ühendkoore, lastes kõlada uudisteosel "Meie". See laul tuli korduvalt esitamisele. Ja Rasmus Puur pälvis tohutu aplausi. Foto: Erik Prozes

​Pühapäeval, 19. augustil toimuva EV100 Üheslaulmise ajal luuakse esmakordselt üleilmne elektrooniline Eesti rahva ühendkoor. Koori saab alates tänasest registreeruda EV100 mobiilirakenduse ja veebilehe kaudu. 

"19. augustil toimuval Üheslaulmisel saab osaleda, kus iganes sa maailmas ka ei viibi. Kui ei saa tulla Tallinna lauluväljakule, saab sündmusel osaleda mõnes 35 üle Eesti toimuval üheslaulmisel või kasvõi kodus oma pere keskel," ütles Eesti Vabariik 100 suurprojektide juht Margus Kasterpalu.

"Et kõik maailma eri paigus üheslaulvad inimesed ühte liita, kutsume registreeruma üleilmsesse Eesti rahva ühendkoori. Juba alates tänasest ongi võimalik elektroonilise Eesti rahva kooriga liituda EV100 mobiiliäpi või veebilehe kaudu."

Üleilmse kooriga saab liituda EV100 mobiilirakenduse või veebilehe kaudu. Üleilmse koori kokkusaamiseks tegi mobiilirakenduse Eesti riigi juubeli puhul kingitusena Telia Eesti AS

Foto: ev100.ee

19. augustil toimub Tallinna lauluväljakul üleilmne EV100 Üheslaulmine, millega samaaegselt toimuvad üheslaulmised üle 35 kihelkonnas ja linnas üle Eesti. Kogukondlikest üheslaulmistest on praeguseks teada andnud 33 paika 30 kihelkonnas üle Eesti ning Tartu, Sillamäe, Valga, Haapsalu, Viljandi, Paide ja Rakvere linn. Jooksvalt täieneva nimekirja laulupesadest leiab EV100 veebist vahelehelt "Laulupesad üle Eesti".

Nargenfestivali korraldatav EV100 Üheslaulmine "Laulu võim" ja järelkontsert "Sajandi sumin" algavad Tallinna lauluväljakul 19. augustil kell 19. Otseülekande vahendusel saab ühise laulmisega liituda ka eri paigus Eestis ning välismaal. 

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, mis toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele. EV100 suvine peonädal kogu kavaga saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles