Täna on Eesti looduse päev!

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.ev100.ee

18. augustil tähistatakse esmakordselt Eesti looduse päeva. EV100 suvise peonädala teine päev pakub huvilistele ligi 50 kodumaa loodust ja selle mitmekülgsust tutvustavat sündmust.

EV100 programmi juhi Maarja-Liisa Soe sõnul ootavad 18. augustil loodusesõpru ja huvilisi ligi poolsada sündmust, kus saab parimate giidide juhendamisel avastada meid ümbritsevat floorat ja faunat.

"Matkad, töötoad ja ekskursioonid pakuvad põnevaid kohtumisi nahkhiirte ja huntidegagi, oma uksed on avanud ka Tallinn-Harku aeroloogiajaam ning Tartu-Tõravere ilmajaam," loetles Soe mõningaid Eesti looduse päeva sündmusi.

Eesti looduse päeval kutsuvad looduskeskused, muuseumid, ühingud ja seltsid tutvuma võimalustega, kuidas Eesti loodust paremini tundma õppida, väärtustada ja hoida.

Vaata Eesti looduse päeva programmi SIIT.

Päeva avab ühismatk Järva-Madiselt Vargamäele, retkele järgneb avatseremoonia A. H. Tammsaare muuseumis.

Looduse päeva sündmusi korraldavad Eesti Looduskaitse Selts, Keskkonnaamet, Eesti Loodusmuuseum, Riigimetsa Majandamise Keskus, Eestimaa Looduse Fond, Looduse Omnibuss ja paljud teised. 

EV100 suvise peonädala teine päev pakub looduse kõrval veel palju muudki põnevat

  • Kell 10 algab Eesti looduse päeva avasündmus: ühismatk Järva-Madise kiriku juurest Vargamäele. Kell 12 järgneb päeva avatseremoonia A. H. Tammsaare muuseumis. 
  • Kell 19 algab Eesti looduse päeva raames "Valge ÖÖ Keila-Joal": pargis süttivad valgusinstallatsioonid, toimuvad töötoad, lavale astub esineb Vaiko Eplik
  • Kell 21 stardib Kärdlas Tour d’ÖÖ teine sõit. Tour d’ÖÖ x EV100 ühissõidud kulgevad EV100 suvisel peonädalal läbi 11 Eesti linna, ühinema on oodatud kõik huvilised.
  • Kell 21 algab Hiiumaal Käinas Hiiumaa esimene öölaulupidu. Kavas on Hiiumaa kooride ettekanne meie saare tuntud heliloojalt ja Hiiumaa luule.
  • Algab RMK ühismatka Penijõe–Aegviidu matkatee I etapp. Eesti 100. juubeli tähistamiseks korraldab RMK matkateel suure ühismatkamise, mis toob kokku matkasõbrad üle Eesti.

EV100 suvisel peonädala tähtsündmused jõuavad kõikjale üle Eesti tänu ERRi otseülekannetele.

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, mis toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele. EV100 suvine peonädal algas 17. augustil esimese Eesti üldluulepeoga Rakveres ja lõpeb 25. augustil muinastulede ööga üle Eesti. Nädala üks tipphetki on 19. augustil toimuv EV100 üleilmne üheslaulmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles