GALERII: Eesti iidsed rajad ja teed said juubeliaastal raamatusse

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Praust seisab Jalgrattamuuseumi lävel, kus eile toimus ka tema raamatu esitlus. Muuseum on ehitatud endisesse Väätsa vallamajja.
Valdo Praust seisab Jalgrattamuuseumi lävel, kus eile toimus ka tema raamatu esitlus. Muuseum on ehitatud endisesse Väätsa vallamajja. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

​17. augustil esitleti Järvamaal Eesti Jalgrattamuuseumis EV100 raamatusarja kuuluvat teost "Eesti teede ja transpordi 100 aastat". Autor Valdo Prausti teos kajastab ühtse tervikuna Eesti teede ja transpordi ajalugu iidsetest radadest tänapäevase taristuni.

Teose esitluse tunnistas raamatu autor ja Eesti Jalgrattamuuseumi asutaja Valdo Praust, et enne raamatu kirjutamise juurde asumist suundus ta aastaks arhiivi.

"Võtsin vastu väljakutse töötada läbi enamiku olemasolevaid 20. sajandi Eesti teede- ja transpordiajaloo materjale. Nii saigi juubeliaastaks loodud raamatu kaante vahele kokku nii Eesti veeteid, maanteid, raudteid, lennundust ning kõikide nende transpordiliikide sõidukeid kajastav sajandit kattev ajalugu," selgitas  Praust.

Esitluse galeriid vaata SIIT.

Riigikantselei EV100 juhtrühma liikme Tiit Pruuli sõnul on raamatu "Eesti teede ja transpordi 100 aastat" loonud oma ala spetsialist ja tõeline entusiast.

"Kuna Valdo on rekonstrueerinud Eesti muinas- ja keskaegse teedevõrgu ning tegelenud üle 30 aasta raudtee ajaloo, vanatehnika ja -sõidukitega, siis suudab ta teoses välja tuua põnevaid seoseid Eesti teede ja transpordi valdkonna arengu kohta," kinnitas ta.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga. 

EV100 raamatusarja teosed on müügil Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning Eesti Meedia klienditeenindustes üle Eesti. Raamatuid saab ettetellida

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles