Kontserttuur rändab "Mööda piiri"

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ev100.ee

Pühapäeval alustas Politsei- ja Piirivalveorkester Eesti piiriäärseid asulaid läbivat kontserttuuri "Mööda piiri". EV100 suvise pidunädala vaskseim seltskond andis esimese kontserdi Sillamäel.

Kokku esinetakse kaheksas erinevas kohas ning isamaalist uudisloomingut esitavad koos orkestriga Tõnis Mägi, Liisi Koikson, Ott Lepland, Mari Kalkun, Karl-Erik Taukar ja Mari Jürjens. Orkestrit dirigeerib on Hando Põldmäe.

Kontserdid on kõikjal tasuta.

"Mööda piiri" kontserdid toimuvad Eesti juubelile pühendatult riigile oluliste sündmuste, taasiseseisvumispäeva ja Balti keti aastapäeva ümbruses. Igas vanuses kuulajaile mõeldud paljude esinejatega kontserdid on üles ehitatud terviklikult uuele laululoomingule. Tuuri repertuaari telliti terve rida värske sõnumiga isamaalisi laule, eesmärgiga tuua rambivalgusse kaasaegne isamaaline mõte tekstis ja heliloomingus.

Eesti riigi 100. sünnipäeva ajal on põhjust küsida, millest mõtlevad, mida soovivad ja mille üle rõõmustavad või valutavad südant meie armastatud teksti- ja laululoojad Tõnis Mägi, Ott Lepland, Olav Ehala, Rein Rannap, Mihkel Raud, Sven Grünberg, Siiri Sisask, Piret Rips, Mari Jürjens, Mari Kalkun, Margo Kõlar, Aare Kruusimäe, Maria Kõrvits, Madis Orav, Leelo Tungal, Helvi Jürisson jt. .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles