Esimesel Eesti looduse päeval osales üle 10 000 inimese

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgusfestival / FB

EV100 suvisel peonädalal esmakordselt toimunud Eesti looduse päeval osales üle 10 000 inimese. Kokku toimus looduse päeva raames enam kui 50 Eesti looduse mitmekülgsust tutvustavad sündmust.

"Esimene Eesti looduse päeva oli EV100 suvise peonädala tippsündmusi, mis üllatas rohke osavõtjate arvuga," ütles EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

"Kuigi Eesti looduse päeva tähistati esimest korda, võtsid inimesed selle väga hästi omaks. Looduse päev tõi peonädalal ühistele matkadele tuhandeid inimesi ja oli suur kordaminek," rõõmustas ta.

Keskkonnaministeeriumi looduskaitsenõuniku Hanno Zingeli sõnul osales 18. augustil toimunud Eesti looduse päeva sündmustel hinnanguliselt üle 10 000 inimese.

"Kõige populaarsem oli looduse päeva puhul Keila-Joal toimunud valguspidu, samuti olid väga populaarsed hundi- ja nahkhiirte vaatlusmatkad. Paljudel matkade puhul oli osaleda soovijaid mitu korda enam kui võimalust vastu võtta," märkis Zingel.

18. augustil toimunud Eesti looduse päev oli loodusega seotud organisatsioonide ühiskingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul. Sel päeval kutsusid looduskeskused, muuseumid, ühingud ja seltsid tutvuma võimalustega, kuidas Eesti loodust paremini tundma õppida, väärtustada ja hoida. Kokku toimus üle poolesaja matka, töötoa ja ekskursiooni.

Looduse päeva sündmusi korraldasid Eesti Looduskaitse Selts, Keskkonnaamet, Eesti Loodusmuuseum, Riigimetsa Majandamise Keskus, Eestimaa Looduse Fond, Looduse Omnibuss ja paljud teised.

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, mis toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele. EV100 suvine peonädal algas 17. augustil esimese Eesti üldluulepeoga Rakveres ja lõppes 25. augustil muinastulede ööga üle Eesti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles