Augustikuu viimane nädal toob meelelahutust ja uue õppehoone

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimased ettevalmistused EKA uues hoones
Viimased ettevalmistused EKA uues hoones Foto: Mihkel Maripuu

Suur suvine peonädal on küll läbi, ent juubeliaasta sündmused jätkuvad. Ning enne veel, kui algab Eesti toidukuu, saab uhkel soolaleivapeol uudistada üht kauaoodatud koolihoonet, mis uhkel avatseremoonial saab EV100 hõbemärgise.

ESMASPÄEV, 27. august

  • Kell 17 avatakse Tallinnas kohvik Klaus kõrval Põhja-Tallinna EV100 Pop-Up näitustesarja raames Ken Mürgi fotonäitus. Näitus jääb avatuks 2, septembrini.
  • Kell 17 toimub Eesti Kunstiakadeemia uues hoones avaaktus, kus kuulutatakse ametlikult avatuks ülikooli uus õppehoone. Kõnelevad Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid, EKA rektor Mart Kalm, uue maja arhitektide esindaja Eik Hermann, haridus- ja teadusminister Mailis Reps, kultuuriminister Indrek Saar, Tallinna linnapea ja kuratooriumi esindaja Taavi Aas ning vilistlane ja emeriitprofessor Leonhard Lapin. Juubeliaastal avatavale Eesti Kunstiakadeemia uuele hoonele kinnitataks EV100 märgis.
  • 27. augustil jõuab pop-up merekool "Meresõber" oma viimasesse sihtpunkti Orissaares. Juubelisuvel liigub mobiilne merekool koos juhendajatega kaheksasse Eesti paika, tänavu on juba enam kui 300 last ja noort mereohutust õppinud. Orissaare sadamas peatud "Meresõber" 31. augustini.

TEISIPÄEV, 28. august                                 

Kell 19 etendub Keila Kultuurikeskuses EV100 teatrisarja "Sajandi lugu" kuuluv näidend  "Isamaa pääsukesed". Eesti Draamateatri ja Nargen Opera koostöölavastuse tegevus toimub aastatel 2010-2020.

KOLMAPÄEV, 29. august

  • Kell 14 algab Tallinnas Snelli tänavakultuurifestival 2018. Noorte tänavakultuurifestival tähistab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tänavakultuuri parimate paladega ja ootab kõiki õpitubades, vestlusringides, spordivõistlustel aktiivselt aega veetma.
  • Kell 19 algab Võrumaal Viitka külas Curly Strings kontsert. Ansambel  tähistab juubeliaastal nii bändiliikmete 30-aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva suure tuuriga, andes kokku 30 kontserti kaunites külades üle kodumaa.
  • Toimub EV100 kunstiprogrammi väljasõit Sillamäele, mille raames külastatakse Sillamäe Muuseumis "Kunstnikud kogudes" kolmandat näitust – Jevgeni Zolotko "Viivikonna passages". Kavas on Sillamäe linnaekskursioon, vestlus kaevurite temaatikale spetsialiseerunud antropoloog Eeva Keskülaga, ekskursioon Viivikonnas ja tegutsevas kaevanduses.
  • Augustikuu viimasel nädalal tähistatakse Helsingis Eesti, Läti ja Leedu 100. aastapäeva festivaliga "Eesti, Läti, Leedu x 100". Baltimaade filmiõhtu raames näidatakse filme "Minu näoga onu" (Eesti, 2017), "Kivid minu taskutes" (Läti, 2014) ja "Öökullimägi" (Leedu, 2017).

NELJAPÄEV, 30. august

REEDE, 31. august

LAUPÄEV, 1. september

  • Kell 10 algab Tartumaal Eesti Põllumajandusmuuseumis Tartu sügisnäitus ja tõulooma valmine 2018. Tõuloom 2018 toob juubeliaastal kokku Eesti Tõuloomakasvatuse Liidu liikmete parimad tõuloomad. 
  • Kell 17 esineb Järvamaal Ollepa külas Curly Strings. Ansambel tähistab juubeliaastal nii bändiliikmete 30-aastaseks saamist kui ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva suure tuuriga, andes kokku 30 kontserti kaunites külades üle kodumaa.
  • Kell 18 algab Nõmmel endise Tallinna 39. Keskkooli vilistlaste ja õpetajate kokkutulek, et tähistada kooli 60. aastapäeva ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva. Avatakse mälestuskivi- ja näitus.
  • Algavad Narva Ooperipäevad "ContempArt 2018", kus Eesti juubeliaastal tutvustatakse kaasaegset klassikalist muusikat. Kell 20 Kreenholmi Manufaktuuris algaval avakontserdil "Looming on Sinu vabadus" kõlab Eesti noorte heliloojate muusika ja näha saab Eesti moedisainerite loomingut. Oodata on külalisi Soomest, Venemaalt, Saksamaalt, Prantsusmaalt j amujalt. Narva Ooperipäevad kestavad 9. septembrini.
  • Augustikuu viimasel nädalal tähistatakse Helsingis Eesti, Läti ja Leedu 100. aastapäeva festivaliga "Eesti, Läti, Leedu x 100". Festivali raames toimub kontsert "Nordic Passion", mis toob kuulajateni Eesti, Läti ja Leedu jazzartistid. Esinevad Villu Veski (saksofon), Tiit Kalluste (akordion), Taavo Remmel (kontrabass), Raimonds Macats (klahvpillid) ja Valerijus Ramoška (trompet). 

PÜHAPÄEV, 2. september

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles