Nüüd on kindel: "Seltsimees laps" jõuab Busanis rahvusvahelise kinopubliku ette

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist «Seltsimees laps»; Priit Grepp

EV100 filmiprogrammi avafilm, Moonika Siimetsa "Seltsimees laps" valiti maineka Busani filmifestivali võistlusprogrammi, armastatud linateos jõuab rahvusvahelise kinopubliku ette oktoobris.

Lõuna-Koreas toimuv Busani festival on Aasia olulisim filmisündmus, mida hinnatakse tugeva ja uusi talente esitleva filmivaliku poolest. EV100 film "Seltsimees laps" linastub programmis FlashForward, milles võistlevad uue põlvkonna režisööride debüütfilmid üle maailma. Tänavu 4.–13. oktoobrini toimuvale festivalile sõidavad filmi esitlema produtsent Riina Sildos (Amrion OÜ) ja režissöör Moonika Siimets.

"See, et filmi rahvusvaheline esilinastus just Busanis toimub, on ühele filmitegijale suur au ja igati tore üllatus. Kui mõelda Lõuna-Korea lähiajaloole ja nende diktaatorlikule naabrile, siis nad polegi meist nii kaugel," kommenteeris režissöör Moonika Siimets. "Loodan väga, et meie filmilugu neidki kõnetab ja annab jõudu, et mineviku haavadest lahti lasta," lisas ta.

Eestis on "Seltsimees last" kinos vaadanud tänaseks juba üle 115 000 inimese. Sellise publikumenuga on film tõusnud läbi aegade üheks populaarsemaks kodumaiseks filmiks. Nüüdseks on mängufilm jõudnud ka DVD-le.

"EV100 filmiprogrammi avafilm "Seltsimees laps" haaras puudutava looga kodupublikut ning tõi kinodesse enam kui 100 000 inimest,“ sõnas Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa. "Nüüd rändab film Lõuna-Koreasse mainekale Busani filmifestivalile, et tutvustada Eesti ajalugu ka rahvusvahelisele kinopublikule. Loodetavasti saab film sama sooja vastuvõtu osaliseks," ütles Rohumaa.

Busani filmifestivalil jõuab Aasia kinopubliku ette ka teine Amrion OÜ toodetud mängufilm "Mihkel" (režissöör Ari Alexander Ergis Magnússon, peaosades Pääru Oja, Kaspar Velberg, Atli Rafn Sigurðsson, Tómas Lemarquis, Maiken Schmidt), mis on valminud Islandi, Eesti ja Norra koostöös. "Mihkli" Eesti esilinastus on 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles