Sajandi suurjooksule annavad stardi Eesti Vabariigi president ja olümpiavõitja

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter jõudis Eestisse.
Gerd Kanter jõudis Eestisse. Foto: Sander Ilvest

Reedel, 7. septembril algab Eesti suurim rahvaspordisündmus Tallinna Maraton, millega tähistatakse Eesti Vabariigi 100. juubeliaastat. Jooksupeol osalejaid oodatakse juubeliaasta puhul starti sinimustvalgetes värvides. Kõiki finišeerijad saavad EV100 erikujundusega medali.

EV100 programmi juhi Maarja-Liisa Soe sõnul algab reedel Tallinnas juubeliaasta suurim jooksupidu: Tallinna maraton pakub kolmel päeval põnevaid spordielamusi. Kõigile Tallinna Maratonil osalenutele jääb nende saavutusi meenutama Eesti Vabariigi 100. sünnipäevast inspireeritud erikujundusega medal, mida on sündmuseks valmistatud kokku 25 000 tükki.

"Juubeliaastal saavad esimest korda medali kaela ka kümnekilomeetrisel distantsil ning lastejooksudel osalenud," viitas Soe.

Medali disaini põhielemendiks on rukkilillemotiiv, millest peegeldab põhjamaine puhtus. Lisaks rahvusliku disainiga medalile muudab tänavuse Tallinna Maratoni eriliseks asjaolu, et kõiki osalejaid oodatakse starti sinimustvalges.

Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lillialliku sõnul ei ole sellist hulka  rahvusvärvides jooksusõpru varem maailmas nähtud.

"Eriti uhke ja ülev vaatepilt saab olema laupäeva õhtul toimuval kümnekilomeetrisel Sügisjooksul, kus korraga läheb rajale üle kümne tuhande liikumisharrastaja," kinnitas Lilliallik.

Peakorraldaja sõnul saab sügisjooks ka lennuka alguse. "Stardipaugu annab Eesti läbi aegade edukaim kergejõustiklane, kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter, kes lõpetab 13. septembril Tallinnas Kadrioru staadionil oma pika ja eduka sportlaskarjääri," rääkis ta.

Pühapäeval, 9. septembril toimuv 42 kilomeetri pikkune maraton on läbi aegade suurim maratonijooks Baltimaade ajaloos. Tallinnas selgitatakse välja ühtlasi ka Eesti maratonimeistrid. Auväärse jooksudistantsi stardi annab juubeliaastal Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, kes ise osaleb poolmaratonis.

Tallinna Maraton

  • Eesti juubeliaastal toimub spordipidu 7.-9. septembrini; 
  • algab reedel Nike Noortejooksuga; 
  • jätkub laupäeval Mesikäpa lastejooksude ning 10 km Sügisjooksuga.
  • pühapäeval annab lõppakordi maratoni ning poolmaratoniga.
  • erinevatele distantsidele saab registreeruda veebiaadressil www.jooks.ee ja võistluskeskuses kohapeal.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles