VAATA UUESTI: EV100 raamatusarjas ilmus teos "Eesti rahvastiku 100 aastat"

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Aron Urb / EV100

Neljapäeval, 6. septembril esitleti Tallinnas Statistikaameti majas EV100 raamatusarja kuuluvat teost "Eesti rahvastiku 100 aastat". Ene-Margit Tiidu raamat kajastab Eesti rahvastiku elu ja arengut möödunud sündmusterohke sajandi vältel.

Raamatut esitledes märkis autor Ene-Margit Tiit, et viimase tosina aasta jooksul Statistikaametis töötades on ta rahvastikustatistikaga süvitsi kokku puutunud. "Eriti huvitav ja oluline on just see osa statistikast, mis kõneleb meile Eesti rahva lugu – tõetruult, ilma ilustamata ja dramatiseerimata," märkis ta.

Eesti juubeliaastaks valminud raamatus kirjeldab Tiit seda, mis on statistiliste arvude taga, missuguseid elunähtusi ja protsesse numbrid kirjeldavad.

Riigikantselei EV100 juhtrühma esimehe Toomas Kiho sõnul on rahvas iga riigi üks alustaladest. "Meie rahvaloenduste ajalugu on pikemgi kui sajand, ning nii pika aja jooksul kogutud statistilised andmed meie rahvastiku kohta annavad tõsise aluse ka tulevikustsenaariumide ennustamiseks. Millised need on, sõltub tegelikult igaühest meist – meie ja meie laste teha on Eesti rahva tulevik," rõhutas Kiho.

VAATA galeriid raamatuesitluselt.

VAATA esitluselt tehtud PM ülekannet.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari.

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga. Tutvu EV100 raamatusarjaga SIIN.
EV100 raamatusarja teosed tulevad müügile Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning Eesti Meedia klienditeenindustes üle Eesti. Raamatuid saab ka ettetellida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles