Mihklikuul viivad EV100 juubelimatkad metsa sügisande korjama

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Anne Leino / pixabay.com

Septembris on EV100 juubelimatkade fookuses retked Eesti metsadesse ja rabadesse. Eesti Vabariigi juubeliaastal kutsub matkasari avastama erinevaid paiku üle Eesti.

EV100 programmi juhi Maarja-Liisa Soe sõnul pakub saabunud sügis hulgaliselt võimalusi Eesti looduse nautimiseks.

"Sajandi suvi on küll lõppemas, ent mitmekülgsed EV100 juubelimatkad motiveerivad ka jahedamaks muutuvate ilmadega õue minema ja ennast aktiivsena hoidma," kinnitas Soe.

Eesti Matkaliidu president Ingrid Kuligina sõnul on kuu lõpus saabuv kalendrisügis pigem rõõmustav teadmine. "Sest metsades on tänu soojadele vihmahoogudele leida hulgalisel seeni ja marju. Nii on septembrikuu matkadest osa gruppe, näiteks seenematkad koos mükoloogiga, juba komplekteeritud. Ent kindlasti mahuvad huvilised veel osalema räätsa- ja rabamatkadel, kus saab samuti jõhvikaid ja seeni kaasa korjata," julgustas Kuligina.

Alates aprillist toimuvad juubeliaasta jooksul matkad vooluveekogudel, looduskaitse- ja seiklusmatkad, avavete- ja pärimusmatkad, ratta- ja tõukerattamatkad, loodusvaatlus- ja korilusmatkadel, rabamatkad, auto- ja motomatkad ning tõukekelkude ja uisumatkad. Augustis avas kingitusena Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks oma matkarajad Riigimetsa Majandamise Keskus.

EV100 juubelimatkade sarja korraldavad Eesti Matkaliit, Riigikantselei EV100 korraldustoimkond ja Riigimetsa Majandamise Keskus.

Registreerimine ja lisainfo EV100 juubelimatkade kohta leiad SIIT.

Valik septembris toimuvatest EV100 juubelimatkadest:

  • 8. september – VII Lahemaa maraton
  • 9. september – Mükoloogiga Kõrvemaale seenele
  • 23. september – Kanuu- ja räästamatk Järva-Madisel
  • 30. september – Räätsamatk Tammsaare radadel Koitjärve rabas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles