Kinno jõuab ainulaadne dokumentaal Eesti loodusest

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sookured – kaader juubeliaasta puhul valminud dokumentaalfilmist "Tuulte tahutud maa".
Sookured – kaader juubeliaasta puhul valminud dokumentaalfilmist "Tuulte tahutud maa". Foto: Wildkino OÜ

28. septembrist jõuab kinodesse EV100 filmiprogrammi kuuluv loodusfilm "Tuulte tahutud maa". Dokumentaalteos viib vaatajad rännakule Eestimaa metsikusse loodusesse. 

Filmi režissööri Joosep Matjuse sõnul teeb "Tuulte tahutud maa" Eesti juubeliaasta puhul kummarduse Eesti metsikule loodusele, maastikele, loomadele, lindudele.

"Loodus on osa meie identiteedist ja meie suurim vara, seda tuleb hoida ja armastada. Dokumentaal annab võimaluse neid rikkusi ka ülejäänud maailmale näidata," avaldas Matjus.

EV100 filmiprogrammi raames valminud dokumentaalfilmis "Tuulte tahutud maa" näeb Eesti looduse erinevaid tahke, mis on üles võetud kolme aasta jooksul Eestimaa eri paikades.

Kokku tegid filmi autorid ligi 400 võttepäeva. Produtsent Riho Västriku sõnul on just seetõttu filmis kaadreid, mida ka iga päev looduses käijad ei näe.

"Vastne linateos võtab seega väga hästi kokku Eesti ainulaadse looduse ja on meie riigi visiitkaart," rõhutas Västrik.

Film "Tuulte tahutud maa" esilinastub 21. septembril Matsalu loodusfilmide festivalil.

Filmi produtsendid on Riho Västrik ja Katri Rannastu, originaalmuusika on loonud ansambel Eeter koosseisus Anna Hints, Marja-Liisa Plats ja Ann Reimann. Filmi tootja on Wildkino OÜ.

"Tuulte tahutud maa" on EV100 filmiprogrammi teine dokumentaalfilm. Kokku valmib programmi raames viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari. Lähemalt EV100 filmiprogrammi kohta saab lugeda SIIT.

Tuulte tahutud maa treiler from WildKino on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles