Esilinastub EV100 filmiprogrammi raames loodud Oscari film

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitle
Näitle Foto: Kaader filmist

Kolmapäeval, 12. septembril esilinastub EV100 filmiprogrammi kuuluv teine täispikk mängufilm "Võta või jäta". Ameerika filmiakadeemia parima võõrkeelse filmi auhinnale kandideerima valitud teos on režissöör Liina Triškina-Vanhatalo mängufilmidebüüt.

EV100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul paneb seekordne esilinastus alguse juubelisügise suurele filmisajule.

"Juubeliaastal helgusele vaatamata tuleb käsitleda ka tõsisemaid teemasid ning film "Võta või jäta" räägibki ilustamata saja-aastase Eesti argipäevast. Ma usun, et see lugu puudutab Eestis kümneid tuhandeid inimesi," avaldas ta.

Filmi produtsendi Ivo Felti sõnul on sümpaatne, et film on enne kinno jõudmist juba märkimisväärselt tähelepanu saanud.

"Liina Triškina-Vanhatalo on oma esimese mängufilmi keskmesse võtnud aktuaalse ja keerulise teema ning seda ausalt käsitlenud. Loodetavasti oskab kinokülastaja seda hinnata," märkis Felt.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks valminud mängufilmis "Võta või jäta" täidab peaosa Reimo Sagor.

Loo keskmes on Eesti mees Erik, kes Soomes ehitusel tööl olles saab ootamatu teate isaks saamise kohta. Kuna ema pole lapse eest hoolitsemiseks valmis, siis tuleb Erikul otsustada, kas uus isaroll võtta või jätta.

Filmis teevad rolle Reimo Sagor, Nora Altrov, Emily Viikman, Liis Lass, Adeele Sepp, Epp Eespäev, Andres Mähar, Egon Nuter, Mait Malmsten ja teised armastatud Eesti näitlejad.

Täispikka mängufilmi režissöörina debüteerib Liina Triškina-Vanhatalo. Operaator on Erik Põllumaa, helilooja Sten Šeripov, kunstnik Markku Pätilä (FIN) ja Kirsi Lember (EST). Produtsent Ivo Felt.

Filmi valmimist on toetanud Autoforte, Tallink ja Eesti Meedia.

Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari "Pank". Lähemalt EV100 filmiprogrammi kohta saab lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles