Loetav kingitus: valmis sai "Kihnu meremehe lugu"

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment raamatust.
Fragment raamatust. Foto: Allikas: Kihnu Mere Selts

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul sai Kihnu Mere Selts äsja valmis raamatu "Kihnu meremehe lugu", mis kätkeb kihnu merepärandit . Meremeeste meenutustel põhinev teos jutustab läbi saja aasta neist, kes on pühendunud ühele mehisele ja vastutusrikkale elukutsele.

Raamatu koostaja, Kihnu Mere Seltsi juhataja Reet Laose sõnul koondab "Kihnu meremehe lugu" nii vanade aegade meresõitjate kui ka tänapäeva meremeeste varasalvest kogutud mälestusi.

”Trükis jutustab raskest, mehisest, väga vastutusrikkast ja tänuväärsest elukutsest läbi sajandi. Loodame, et see raamat inspireerib lugejat ning annab nii mõnelegi noorele julgust valida tulevikus mereline elukutse. Raamat annab vastuse ka kõigile neile Kihnu saart külastanud turistidele, kes pidevalt pärivad: kus kihnu mehed on," märkis ta.

Laose sõnul muutus töö käigus ka trükise pealkiri "100 Kihnu meremeest läbi aegade". "Lõpuks käsikirja käes hoides kõlas uus pealkiri lihtsalt kenamalt ja oli just sobiv jätk seltsi varsemale multifilmile "Kihnu kivilaeva lugu"," selgitas ta.

Raamat on illustreeritud väljavõtetega vanade meremeeste päevaraamatutest.  Ühtlasi on Muinastulede ööl esitletud trükis jätk Kihnu Mere Seltsi varasematele tegemistele. Kolm aastat tagasi andis selts välja rariteediks muutunud raamatu "Laevaehitus ja kivivedu", mis annab põhjaliku ülevaate laevaehitusest Kihnus, kihnlaste ­kivivedudest ja Kihnus ehitatud või kihnlaste ostetud purje­laevade nimekirja 1880.–1944. aastani. Viis aastat tagasi ilmus seltsi eestvõttel  Kihnu kuulsaima kapteni ehk Enn Uuetoa 165. sünniaastapäevale pühendatud vihikuke "Kihnu Jõnnu radadel".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles