Sügispealinn kutsub piirilinna meeleolukale festivalile

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva
Narva Foto: Foto: Aron Urb / EV100

​​21.-23. septembril toimub Narvas Eesti juubeliaasta puhul ellu kutsutud muusika ja linnakultuuri festival Station Narva. Meeleolu loovad piirilinnas mitmed tasuta kontserdid, eriline perepäev ja traditsioonilise sügispealinna tiitli vastuvõtmine.

Lisaks rahvusvaheliste artistide kontsertidele Kreenholmi Manufaktuuris ja Ro-Ro klubis toimub üle kogu linna mitmekülgne programm. Festivali lõpetab perepäev koos sügispealinna väljakuulutamise, "lasteroki" bändi ja pikalaua-lõunaga Narva Jõepromenaadil.

Station Narva 2018 kuulub EV100 juubeliprogrammi. Festivali suurtoetaja on Telia Eesti. 

Põhiprogrammi eelõhtul, neljapäeval, 20. septembril avatakse TÜ Narva kolledži aatriumis (Raekoja plats 2) festivali infopunkt, kus saab eelmüügist soetatud festivalipasse ja päevapileteid vahetada käepaelte vastu. Samas on kogu festivali vältel avatud ka näituseala, kus muuhulgas asub ka humanoidrobot Pepper. 

Neljapäeva, 20. septembri õhtul kell 19 linastub kolledži auditooriumis Vene režissööri Kirill Serebrennikovi fantaasiafilm "Suvi" (Leto), mis taasloob 1980ndate alguse atmosfääri, milles tegutses Nõukogude Venemaa kultusbändi Kino liider Viktor Tsoi. Cannes’i võistlusprogrammis parima heliriba auhinna noppinud filmi juhatavad sisse Narva kultuuriklubi Ro-Ro eestvedaja Roman Boiko ning ajakirjanik ja muusik Dan Rotar.

Reedel, 21. septembril peetakse Narva kolledžis ettevõtluspäeva, mille raames kohtuvad Eesti tehnoloogiaettevõtted, e-residentsuse meeskond ning Narva ja Ida-Virumaa ettevõtted. Päeva teises pooles toimuvad kolledžis praktilised töötoad, mida korraldavad e-residentsuse meeskond, Telia TechGirls ja digimeedia inkubaator DIGIX.

Narva kolledžis kihava ettevõtluspäeva lõppedes on kõigil huvilistel võimalus osa saada kunstnikeduo Varvara & Mar näituse "Digital Stitches" avamisest Narva kunstiresidentuuris (Joala 18). Avamisele eelneb kunstikriitiku Stacey May Kooseli tutvustav loeng kunstnike loomingu kohta.

Nii reedel kui ka laupäeval toimuvad Narva kunstiresidentuuris ka kohaliku arvamusfestivali BAZAR avalikud arutelud, kus arutletakse muuhulgas tänavuses tiheda kultuurisuve ja "nähtamatu venekeelse Euroopa" identiteedi üle. 

Laupäeval, 22. septembril saab õhtustele Kreenholmi ja Ro-Ro muusikaprogrammi kontsertidele eelsoojendust teha, avastades seniavastamata muusikalisi pärle põnevais paigus üle kogu pidevalt muutuva Narva linna. 

Festivali viimasel päeval, 23. septembril tähistatakse Station Narva perepäeva. Päeva keskmes on Narva Jõepromenaadil toimuv sügispealinna väljakuulutamise tseremoonia kell 12. Dahlbergi laval esinevad kõnedaga erinevate aastaaegade pealinnade esindajad. Sügispealinna tiitli võtab vastu Narva linnapea Tarmo Tammiste.

Samal päeval kaetakse Ro-Ro klubi ja Narva Sõudebaasi terrassile pikalaua-lõuna, millel erinevate restoranide ja kohvikute pakutavate roogade seas on aukohal kohalikust kalast – silmust – valmistatud menüü.

Sõudebaasi võimlas tegutseb Euroopa Komisjoni juhtimisel erinevaid kultuure ja keeli kohtingule kutsuv keeltekohvik. Ro-Ro klubis nähtav Comedy Estonia püstijala-etendus kõlab eesti, vene ja inglise keeles.

Station Narva muusikaprogrammi tulipunktid paiknevad reedest laupäevani, 21.–22. septembrini Kreenholmi saare tööstuskompleksis ja Narva jõe kaldal paiknevas klubis Ro-Ro

Narva muuseum pakub kõigile festivali külastajatele võimalust teha ekskursioon  Kreenholmi Manufaktuuris.

Station Narva programmi täismahus ajakava leiad SIIT.

Station Narva 2018 festivalipass (39 eurot) ja päevapiletid (25 eurot) on müügil Piletilevis.

TÄNU JA TOETAJAD:

Station Narva korraldaja on ettevõte Shiftworks koostöös Narva tiimi ja mitmete Narva ettevõtete ja organisatsioonidega: OÜ Narva Gate, Art Club Ro-Ro, TÜ Narva kolledž, Narva kunstiresidentuur, Comedy Estonia, arvamusfestival "Bazar", festival Silmupäevad ja MTÜ Uus Sild.

Station Narva suurtoetaja on Telia Eesti, toetajad ja partnerid Narva Linn, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Soome Instituut, Rootsi Instituut ja digimeedia inkubaator DIGIX. Varvara & Mar näitust "Digital Stitches"" Narva kunstiresidentuuris toetab Hispaania Suursaatkond Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles