"Võta või jäta": avanädalavahetus tõi 13 100 vaatajat!

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

EV100 filmiprogrammi kuuluv film "Võta või jäta" kogus avanädalal 13 100 vaatajat. 14. septembril kinodesse jõudnud linateos on Liina Triškina-Vanhatalo esimene täispikk mängufilm. Film esitati äsja ka parima võõrkeelse Oscari kandidaatide hulka.

"Võta või jäta" kogus avanädalavahetusega 13 100 vaatajat!

"Film on juba praeguseks tekitanud diskussiooni ja saanud palju positiivset tagasisidet. Tore, et sedavõrd palju inimesi on filmi juba näinud –  küllap läheb teema vaatajatele korda," rõõmustas filmi produtsent Ivo Felt.

Film jälgib Eriku (Reimo Sagor) pikka, keerulist ja kohati koomilist isaks kasvamise teekonda. Lugu, mille käigus tavalisest eesti mehest saab igapäevaelu kangelane, Superman, kes on oma isaduse eest valmis küünte ja hammastega võitlema. Filmi paneb mõtisklema teemal mis teeb isast isa?

"Filmi temaatika ei lubanud ehk võib-olla kohemaid prognoosida suurtele kassahittidele omaseid avanumbreid. Ent seda suurem on heameel," tunnistas filmi levitaja Timo Diener.

Mängufilmis "Võta või jäta" teevad rolle Reimo Sagor, Nora Altrov, Emily Viikman, Liis Lass, Adeele Sepp, Epp Eespäev, Andres Mähar, Egon Nuter, Mait Malmsten ja teised armastatud Eesti näitlejad.

Režissöör on Liina Triškina-Vanhatalo, operaatoritöö tegi  Erik Põlluma. Linateosele kirjutas muusika Sten Šeripov. Filmi kunstnikud on Markku Pätilä (FIN) ja Kirsi Lember (EST)

Film "Võta või jäta" kuulub Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari "Pank". Lisainfo leiab SIIT.

Filmi valmimist on toetanud Autoforte, Tallink ja Eesti Meedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles