EV100 algatus paneb rahvusvahelisel muusikapäeval kogu Eesti kõlama

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Piret Kooli

1. oktoobril toimuvad kõikjal Eestis EV100 algatuse "Igal lapsel oma pill" kontserdid, millega tähistatakse suurima muusikalise juubelikingituse finaali. Enam kui 60 rahvusvahelise muusikapäeva eriprogrammi kuuluval kontserdil mängivad lapsed ja noored algatuse raames saadud pillidel.

Korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul on" EV100 kingitusega "Igal lapsel oma pill“ antud suur panus Eesti muusikakultuuri tulevikku.

"Eesti juubeliperioodil on uued pillid jõudnud 413 õppeasutusse ning innustanud tuhandeid noori muusikahuvilisi, kellest igaühes võib peituda Eesti muusika tulevikutalent," rõõmustas Rohumaa.

Algatuse projektijuhi Allan Tamme sõnul panevad rahvusvahelisel muusikapäeval toimuv kontserdisari suurkingitusele kõlava punkti.

"Lõppakord tuleb võimas, sest noored on saanud usinasti uutel kitarridel, džembedel, viiulitel ning teistel pillidel kontsertideks harjutada," kinnitas Tamme.

"Igal lapsel oma pill" kontsertide eriprogramm toob 1. oktoobril suure publiku ette kõik need lapsed ja noored pillimängijad, kes uutel pillidel usinalt harjutavad muusikakoolides, pillistuudiotes, kultuuri- ja noortekeskustes, koolides, noorteorkestrites ning lasteaedades. Ühtekokku toimub enam kui 60 tasuta kontserti kõikjal üle Eesti.

Rahvusvahelise muusikapäeva eriprogrammi "Igal lapsel oma pill" kontsertide kohta saab lähemalt lugeda SIIT.

IGAL LAPSEL OMA PILL

Aastatel 2015 kuni 2018 on EV100 algatusega "Igal lapsel oma pill" instrumentide soetamiseks suunatud kokku 1,8 miljonit eurot, mis on 413 õppeasutusse üle Eesti toonud ligi 3000 uue muusikainstrumendi.

Kõige enam said asutused kandleid (287 tk), džembesid (268 tk), ksülofone (133 tk), kõlaplaate (115 tk) ja viiuleid (111 tk). Soetati ka klavereid (79 tk), timpaneid (25 tk), saksofone (62 tk) ning palju teisi kõrge kvaliteediga pille, mida mängitakse orkestrites, (rahvamuusika)ansamblites, bändides ja ka soolopillina.

EV100 ühiskingituse "Igal lapsel oma pill" eestvedajad on Eesti Muusikakoolide Liit, Eesti Puhkpillimuusika Ühing, Eesti Pärimusmuusika Keskus, Eesti Rütmimuusika Hariduse Liit, Eesti Sümfooniaorkestrite Liit ja Riigikantselei EV100 korraldustoimkond.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles