Pelgulinna sünnitusmaja saab Eesti juubeliaastal koduse sünnitustoa

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Sajandi segu" toob uutmoodi sünnitustoad.
"Sajandi segu" toob uutmoodi sünnitustoad. Foto: www.ev100.ee

28. septembril avatakse Pelgulinna sünnitusmajas Eesti esimene koduse kontseptsiooniga sünnitustuba. Uudne ruum on Germund Hulgi OÜ kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

"Iga uus elu on väärtus, mida peab hoidma. Mul on siiralt hea meel, et juubeliaasta on inspireerinud ettevõtteid panustama noorte vanemate ja Eesti järelkasvu toetamisse," märkis EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa.  

Pelgulinna sünnitusmaja sünnitusosakonna ämmaemandusjuhi Liis Jõgise sõnul on sünnituse loomuliku kulgemise juures oluline toetav keskkond, mida kodune ja hubane sünnitustuba pakub. 

Uudne sünnitustuba pakub kõiki tänapäevaseid mugavusi sünnitajale ja tugiisikule. Sünnituspalatis on vann, ekraan, helisüsteem, reguleeritav valgustus. 

Jõgise sõnul on ruumis olemas ka kogu vajalik aparatuur naise ja sündiva lapse turvalisuse tagamiseks.

Germund Hulgi OÜ arendus- ja projektijuht Endrik Reimer avaldas tänu kõigile pähklisõpradele, kes on aidanud Eestile ja eestlastele juubeli puhul kingitust teha

"Pelgulinna sünnitusmajas on just seetõttu senisest veelgi paremad tingimused peredele ning meie riigi järelkasvule," kinnitas ta. 

Foto: ev100.ee

Pähklite, seemnete ja kuivatatud puuviljade müügiga tegelev ning täielikult Eesti kapitalil põhinev Germund Hulgi OÜ kogus uudse sünnitustoa rajamiseks raha oma juubelitoote "Sajandi segu" müügilt. Toodete müük ja raha kogumine sünnitustubade kodusemaks muutmiseks jätkub kuni EV100 programmi lõpuni 2020. aasta veebruaris.

Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfondi tegevjuht Mary Teras avaldas lootust, et Germund Hulgi eeskuju sütitab ka teisi Eesti ettevõtteid.

"Julgustan tegusaid ettevõtteid meiega kontakti võtma, et saaksime koos Eestimaa sünnitusmajade ja kõige pisemate heaks imetegusid korda saata. Ideid, mis vajavad kiiret tegutsemist ja teostust, on veel palju," kinnitas Teras.

Sünnitustoa sisearhitekt on Reet Helisabeth Karm, renoveerimistöid teostas Room Room OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles