"Võta või jäta" valiti maailma mainekaima filmifestivali võistlusprogrammi

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võtteplatsil on peaosatäitja Reimo Sagor ja stsenarist-režissöör Liina Trishkina-Vanhatalo.
Võtteplatsil on peaosatäitja Reimo Sagor ja stsenarist-režissöör Liina Trishkina-Vanhatalo. Foto: Foto: Allfilm

EV100 filmiprogrammi mängufilm "Võta või jäta" valiti Varssavi rahvusvahelise filmifestivali võistlusprogrammi. Teos on esilinastusest alates kogunud ligi 34 000 kinokülastust ning on hetkel kinodes vaadatuim linateos Eestis. Film on Eesti ametlik parima võõrkeelse Oscari kandidaat.

Filmi produtsent Ivo Felti sõnul on Varssavi filmifestival on olnud seni heaks hüppelauaks Eesti varasematele filmidele nagu "Mandariinid", "Risttuules", "Pihtimus".

"Nüüd on "Võta või jäta" kord, sest lisaks heale vastuvõtule Eestis, ootame ka festivali- ja publikuedu laias maailmas. Film on kutsutud juba mitmele mainekale festivalile, see sisendab optimismi," avaldas Felt.

FIAPF A-kategooria festivalina tuntud rahvusvaheline Varssavi filmifestival toimub 12.-21. oktoobrini. "Võta või jäta" linastub 12. oktoobril.

Film "Võta või jäta" kuulub EV100 filmiprogrammi. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari „Pank“. Lisainfo leiab www.ev100.ee/filmid.

Filmi valmimist toetasid Autoforte, Tallink ja Eesti Meedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles