Erasektor toetas suurelt sajandi muusikakingitust

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kannukene ja Henri Zibo Uuemõisa mõisas.
Kristjan Kannukene ja Henri Zibo Uuemõisa mõisas. Foto: Foto: Kaija Niiler

Juubelisügisel on ka Eestis tähistatav rahvusvaheline muusikapäev teistmoodi, sest just sel päeval, 1. oktoobril jõuavad viimased EV100 suurkingituse "Igal lapsel oma pill" raames soetatud pillid muusikaasutustesse üle Eesti. Nelja aastaga on suurkingituse raames saanud lapsed ja noored ligi 3000 pilli. Eraettevõtted on pilliprojekti toetanud 80 000 euroga.

EV100 juhtrühma liikme Tiit Pruuli rõhutas, et kõigi suurte tegude aluseks alati koostöö.

"Seetõttu on mul väga hea meel, et ka erasektor innustus "Igal lapsel oma pill" algatusest ja ulatas juubeliperioodil käe noorte muusikute unistuste toetamiseks," märkis ta.

Pruuli sõnul on neli aastat kestnud algatusega tehtud Eesti muusika tuleviku kindlustamiseks palju head ning rahvusvahelise muusikapäeval ehk 1. oktoobril tänatakse kõiki "Igal lapsel oma pill" erikontsertidega.

EV100 algatuse "Igal lapsel oma pill“ projekti juhi Allan Tamme täpsustas, et  sajandi suurimat muusikalist kingitust on aidanud teha väga paljud.

"Eesti muusika tulevikutalente on toetanud nii riik, erasektor, muusikavaldkonnad kui ka eraisikud. Ainuüksi Hooandja platvormi kaudu koguti pillide ostmiseks 38 000 eurot," viitas ta.

1. oktoobril toimuvad erikontserdid kõlavad läbi kogu päeva. Hommikul kõlavad äratuskontserdid Narvas, Tartus, Väike-Maarjas, Põltsamaal, Paides, Tallinnas, Pärnus ja Hiiumaal. Seejärel antakse kõikjal üle Eesti veel 60 "Igal lapsel oma pill" erikontsert. Täpsema kava leiab SIIT. Muusikapäeva sündmustest saab lähemalt lugeda SIIT.

2015. aastast tänaseni kestnut EV100 algatusega „Igal lapsel oma pill“ on instrumentide soetamiseks suunatud kokku 1,8 miljonit eurot, mis on 413 õppeasutusse üle Eesti toonud ligi 3000 uut muusikainstrumenti.

Ühiskingituse eestvedajad on Eesti Muusikakoolide Liit, Eesti Puhkpillimuusika Ühing, Eesti Pärimusmuusika Keskus, Eesti Rütmimuusika Hariduse Liit, Eesti Sümfooniaorkestrite Liit ja Riigikantselei EV100 korraldustoimkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles