Esilinastus: "Põrgu Jaan" kutsub müstilisele rännakule

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Andres Lepik
Näitleja Andres Lepik Foto: Kaader filmist

4. oktoobril esilinastub EV100 filmiprogrammi kõige müsteersem linateos "Põrgu Jaan". Režissöör Kaur Koka debüütmängufilm on inspireeritud Põhjasõja-järgsetest süngetest aegadest. Film jõuab kinolevisse 5. oktoobril.

Kokku valmib EV100 filmiprogrammis viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari "Pank".

EV100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul annab riigi juubelile pühendatud  filmiprogramm noortele filmitegiljatele võimaluse ennast proovile panna.

"Ootan põnevusega, millisele rännakule Eesti ajaloos režissöör Kaur Kokk kinosõpru oma debüütfilmiga viib,“ märkis Rohumaa.

Produtsent Katrin Kissa sõnul on "Põrgu Jaani" esilinastusele eelnenud mitu aastat kestnud pidev töö ning esilinastuse hetk tekitab kõigis elevust.

"Usun, et filmi tasub just suurel ekraanil vaadata. Nii õnnestub "Põrgu Jaani "tegelastega kõige paremini rännata hämarasse aega, millest Eestis filmikunst on seni mööda läinud, kuid millel on tänapäevaga üllatavalt palju ühisjooni," kinnitas Kissa.

Filmi tegevus on inspireeritud Põhjasõja-järgsetest süngetest aegadest. Rahvast on aastaid rõhunud sõda, nälg ja katk. Saladusliku põnevusloo peategelane on Jaan (Meelis Rämmeld), kes leitakse teadvusetult mererannalt. Jaan ei mäleta oma minevikku. Ta on võõras niihästi iseendale kui inimestele enda ümber. Ajapikku hakkavad ilmnema vihjed salapärase võõra tausta ja varasemate tegude kohta.

Kesksetes rollides astuvad üles Meelis Rämmeld, Andres Lepik, Pääru Oja, Peeter Volkonski, Adele Taska, Egon Nuter, Villu Kangur ja Anne Türnpu. Filmi stsenarist ja režissöör on Kaur Kokk, operaator Mart Taniel, kunstnik Matis Mäesalu ja kostüümikunstnik Jaanus Vahtra. Filmi produtsent on Katrin Kissa ja tootjafirma Homeless Bob Production.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles