Algab laste ja noorte festival "Avatud mänguväljad"

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader videokutsungist: üks festivalil osalevatest muuseumitest on Eesti Loodusmuuseum.
Kaader videokutsungist: üks festivalil osalevatest muuseumitest on Eesti Loodusmuuseum. Foto: Kaader videost

13. oktoobrist alates on kõik lastega pered oodatud laste ja noorte muuseumidefestivalile "Avatud mänguväljad". Festival on pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale ja juubeliaastast inspireerituna on ürituse põhiteema "100 tähtsat asja". Festivalil osaleb ühtekokku 38 muuseumi kõikjale üle Eesti. Festival kestab sügisese koolivaheaja lõpuni ehk 28. oktoobrini.

Laste ja nooret muuseumifestivali korraldaja Jelena Tšekulajeva sõnul on muuseum suurepärane koht, kus saada uusi teadmisi, veeta koos perega aega ning läbi mängu leida end täiesti teisest maailmast. 

Festivaliks on muuseumid ja raamatukogud valmistanud spetsiaalsed mängulehed, mis aitavad näitusi ja kogusid mängulises võtmes avastada ning mida saab kasutada külastajale sobival ajal. Mõeldud on kõigile alates väikelastest kuni teismelisteni. Mängujuhised on saadavad muuseumides kohapeal. Üle  kümne mängulehekülje on kättesaadavad ka vene keeles ning ka osa üritustest toimub vene keeles. Muuseumisse pääseb muuseumipiletiga, osa festivali üritustest on tasuta.

Et ka vähekindlustatud pered saaksid võimaluse muuseumides koos mängida, teeb festaval koostööd MTÜ-ga Lastekeskus Tähetorn Tallinnas, Tartu Lastekaitse Ühinguga ja Viljandi Linnavalitsuse sotsiaalametiga.

Festivalil osaleb kokku 38 muuseumi ja raamatukogu, tutvustades lastele ja noortele oma kogude olulisemaid esemeid, ideid ja väärtusi, mis on seotud Eesti riigi ajalooga. TÄPSEMA KAVA LEIAD SIIT.

Festivali raames toimuvad ka kõigile avatud töötoad, pere- ja teemapäevad, orienteerumine linnas nutiseadmete abil ning otsimismängude ja mõistatuste lahendamine.

KUHU SIIS TÄPSELT MINNA ehk millised muuseumid festivalil osalevad?

  • TALLINNAS: Kadrioru lastemuuseum Miiamilla, Tallinna Linnamuuseum, Fotomuuseum, Peeter I Majamuuseum, Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Arhitektuurimuuseum, Tallinna Teletorn, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum, Mikkeli Muuseum, Eesti Tervishoiu Muuseum, Kiek in de Köki kindlustustemuuseum, Tallinna vene muuseum, Kadrioru kunstimuuseum, Kumu kunstimuuseum, Adamson-Ericu muuseum, Eesti Vabaõhumuuseum ja Kalamaja raamatukogu.
  • TARTUS: Tartu Ülikooli muuseum, Tartu tähetorn, Tartu Ülikooli kunstimuuseum, Eesti Rahva Muuseum, Tartu Ülikooli loodusmuuseum, Tartu Ülikooli botaanikaaed, Tartu Mänguasjamuuseum, Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum, Liivi Muuseum, Tartu Linnamuuseum, Tartu Oskar Lutsu nimeline Linnaraamatukogu, Eesti Põllumajandusmuuseum.
  • VILJANDIS: Viljandi Linnaraamatukogu, Viljandi Muuseum, Kondase Keskus
  • PÕLVAS: Eesti Maanteemuuseum
  • PALDISKIS: Amandus Adamsoni Ateljeemuuseum
  • PÄRNUS: Pernova Loodusmaja
  • HAAPSALUS: Haapsalu raekoda ja Iloni Imedemaa
  • KOHTLA-NÕMMEL: Eesti Kaevandusmuuseum  

Festivali "Avatud mänguväljad" korraldavad MTÜ Elamusõppe labor ja Tallinna Linnamuuseum. ning toetavad EV100, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Tartu Kultuurkapital, Tallinna Kesklinna Valitsus, Tallinna Kodurahufoorum, Viljandi linn. Koostööpartnerid: Kultuuripärandi aasta, ADM Interactive, Kaubamaja. Jooksvat infot saab ERRi lasteportaalist Lastejaam.

Laste ja noorte muuseumidefestival "Avatud mänguväljad". Kokkuvõte 2017 from Elamusõppe labor on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles