EV100 filmiprogrammi ainus teleseriaal esilinastub kinosaalis

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergo Vares tunnistab, et sarjas «Pank» soovisid nad mustvalgeid karaktereid vältida, sest musta ja valge vahele mahub hulk toone ja varjundeid, kus peitub palju inimlikku. Fotol Sergo Vares pankur Toomasena. 
Sergo Vares tunnistab, et sarjas «Pank» soovisid nad mustvalgeid karaktereid vältida, sest musta ja valge vahele mahub hulk toone ja varjundeid, kus peitub palju inimlikku. Fotol Sergo Vares pankur Toomasena. Foto: Jekaterina Abramova

Kolmapäeval, 10. oktoobril esilinastub Apollo Kino Solarises seriaali "PANK" esimene osa. Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks loodud telesarja näeb Eesti Televisooni vahendusel alates 18. oktoobrist.

EV100 suursündmuste juhi Margus Kasterpalu sõnul katab EV100 filmiprogramm Eesti filmitööstust selle igas žanris.

"Nii on suur rõõm, et juubeliaastaks on valminud ka tõeliselt tasemel teleseriaal," märkis Kasterpalu.

Ta lisas, et juba neli aastat tagasi jäi võistlustööde hulgast see draamasari  silma põneva süžeega. "Viimastel aastatel on 1990ndadte temaatika veel enam esile tõusnud ja olen kindel, et inimesed võtavad seriaali soojalt vastu," avaldas Kasterpalu.

Draamasarja "PANK" produtsendi Paul Aguraiuja sõnul on sajandi draamasarja loomisesse mitmeid aastaid ja lugematult töötunde panustatud. "Esilinastuse eel on põnevus haripunkti keritud nii seriaali tegijatel kui ka vaatajatel," kinnitas ta.

EV100 filmiprogrammi kuuluv "PANK" kõneleb kümne tele-tunni vältel Eesti inimeste ees olnud valikutest 1990ndatest peaaegu tänapäevani.

Seriaali keskmes on sündmused ühes pangas, mille tegevus mõjutab olulisel määral kõigi riigi elanike käekäiku. 1990ndate alguses saabub panka Toomas, kes teeb peadpööritavat karjääri. Koos pangajuhtide Ülle ning Kaljuga rühitakse läbi majanduskriiside edasi suurema eesmärgi poole. Ent paratamatult tekivad konfliktid konkurentidega, tööpinge murendab inimsuhteid ning kõik tegelased on silmitsi oluliste valikutega.

Seriaali stsenaariumi autorid on Eero Epner ja Tarmo Jüristo. Režissööritööd teevad Jan-Erik Nõgisto, Rainer Sarnet, Juhan Ulfsak ning Marianne Kõrver. Peaosades mängivad Sergo Vares, Evelin Võigemast, Gert Raudsep, Priit Võigemast ja Andres Dvinjaninov.

Operaatorid on Meelis Veeremets ja Ants Martin Vahur, kunstniktöö tegi Kairi Mändla.  Monteerijad on Hendrik Mägar ja Jaak Ollino jr, sarja helilooja on Sten Šeripov ning produtsent Paul Aguraiuja.

ETV eetrisse jõuab 10-osaline seriaal alates 18. oktoobrist igal neljapäeval kell 22.05. Sarja näitamisõigused  on tänaseks endale ostnud ka Soome YLE ning Läti Riiklik Televisioon.

NB! Kes ootusest tingitud põnevusele vastu panna ei suuda, saab kahte esimest osa juba 15. oktoobril kell 19.40 Apollo Kino Solarises ja 16. oktoobril kell 19 Apollo Kino Mustamäel eriseansidel vaadata.

Kokku valmib EV100 filmiprogrammi raames viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari. Lähemalt linastunud ja veel tegemisel olevate tööde kohta saab lugeda SIIT.

VAATA KA:

The Bank - Teaser Trailer from Paul Aguraiuja on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles