VALMIS: selline on "Lotte ja kadunud lohed" täispikk treiler

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
© 2019 Eesti Joonisfilm, autorid Janno Põldma, Heiki Ernits
© 2019 Eesti Joonisfilm, autorid Janno Põldma, Heiki Ernits Foto: Kaader Lotte-sarja uuest filmist.

EV100 filmiprogrammi kuuluva ainsa animaseikluse „Lotte ja kadunud lohed“ täispikk treiler on vaatamiseks valmis. Armastatud saaga uusim peatükk esilinastub uue aasta teisel päeval ning jõuab Eestis kinodesse 4. jaanuaril 2019.

Lotte ja kadunud lohed - treiler from Eesti Joonisfilm on Vimeo.

„Populaarne koeratüdruk Lotte, kes vallutas esmakordselt vaatajate südamed käesoleva sajandi alguses, on kinolinalt piisavalt kaua eemal olnud, et suurte ja väikeste vaatajate ootused maksimumini kruvida,“ sõnas Eesti Joonisfilmi produtsent Kalev Tamm.

„Uus seiklus peaks pakkuma ühtviisi rõõmu nii endistele fännidele, kui võitma juurde ka terve uue põlvkonna uusi austajaid. Usume, et meie film saab sellega kenasti hakkama.“

EV100 filmiprogrammi ainus animafilm „Lotte ja kadunud lohed“ esilinastub Eestis ja Lätis 4. jaanuaril 2019. Laiema rahvusvahelise kinopublikuni jõuab film 2019. aasta jooksul.

„Juubeliaasta tähistamise keskmes on lapsed ja noored. Mis saaks veel suurem kingitus neile olla, kui taaskohtumine armastatud sõpradega Leiutajatekülast,“ sõnas Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

Kogupere seiklusfilmis „Lotte ja kadunud lohed“ saab vahva koeratüdruk endale väikese õe Roosi. Leiutajatekülla tulevad teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata. Neid ootavad ees põnevad ja ootamatud seiklused.

„Lotte ja kadunud lohed“ valmib Eesti Joonisfilmi ja Läti stuudio Rija Films koostööna. Filmi tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Läti Rahvuslik Filmikeskus, Loov Euroopa MEDIA programm, Shortcut ja Eesti Rahvusringhääling.

Stsenaariumi autorid: Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk
Režissöörid: Janno Põldma ja Heiki Ernits
Kunstnik: Heiki Ernits
Helilooja: Sven Grünberg
Laulud: Sven Grünberg ja Renārs Kaupers
Peaosatäitjad: Evelin Võigemast, Helmi Tulev, Mait Malmsten, Elina Reinold ja Sepo Seeman
Heli: Horret Kuus
Produtsent: Kalev Tamm
Kaasprodutsent: Vilnis Kalnaellis
Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles