Kaisukarudest stiilipeoni ehk Eesti juubelisügis jätkub

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rudof Tobiase surmast möödub sel nädalal 100 aastat. Helilooja suri Berliinis.
Rudof Tobiase surmast möödub sel nädalal 100 aastat. Helilooja suri Berliinis. Foto: TTM

Parafraseerides helilooja Rudolf Tobiase loomingut, sobib alanud nädalal öelda: Eks teie tea ju ise kõige paremini, kuidas oma sügispäevi sisustada. Kuid Eesti juubeliaastal on nädalaülevaatest alati kasu. Nii on seekord kirjas mõned põnevad kontserdid, pisut spordivõistlusi ning muidugi EV100 raamatusarja järjekordse teose esitlus. Kuid uudistada võiks ehk ka kaisukarunäitust.

ESMASPÄEV, 22. oktoober

TEISIPÄEV, 23. oktoober

  • Kell 14 esitletakse Tallinnas Kumu kunstimuuseumi aatriumis kunstiteadlase Sirje Helme teost «Eesti kunsti 100 aastat». EV100 raamatusarja autoriga vestleb kunstiteadlane professor Krista Kodres.
  • Kell 18 algab Tallinnas Von Krahli teatris loeng «Inimene»/ Jaan Aru. Sündmus kuulub Raadio Jaik loengusarja «Elu pärast Googlet», mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale.  

KOLMAPÄEV, 24. oktoober

NELJAPÄEV, 25. oktoober

  • Kell 11 algab Tartus Eesti Rahva Muuseumis hõimupäevade konverents «100 aastat soome-ugri rahvaste iseolemist», mis on pühendatud soome-ugri rahvaste rahvuslikule liikumisele ja iseseisvuspüüetele sada aastat tagasi. Sel aastal tähistab Eesti Vabariik oma 100. sünnipäeva, hõimupäevade konverents käsitleb sel puhul ka teiste sugulasrahvaste rahvuslikku liikumist ja iseseisvuspüüdeid.

25.–29. oktoobrini toimuvad Rakvere Spordihallis Noorte Sumo Euroopa Meistrivõistlused. Võistlused toovad Eestisse ligi 20 riigi noored sumotorid vanuses 13-18 aastat.

REEDE, 26. oktoober

  • Kell 12 tähistab Saaremaal Tornimäe raamatukogu oma 100. aastapäeva ning Eesti juubeliaastat sünnipäevapeoga. Esinevad Tornimäe kooli õpilased, külla tuleb raamatu «Foogt» autor Mehis Tulk.
  • Kell 19 algab Tallinnas Viru Hotellis revüülavastus Forever Young, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ja räägib vaimuka loo armastusest ja vabadusest, iseseisvusest ja isepäisusest. 
  • Tallinna Pelguranna lasteaias toimub kaisukarunäitus «100 mõmmikut». Näitus on Pelguranna lasteaia kingitus Eestile sünnipäeva puhul.

LAUPÄEV, 27. oktoober

PÜHAPÄEV, 28. oktoober

  • EV100 juubelimatkad:
  • Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ja helilooja Rudolf Tobiase 100. surma-aastapäeva puhul toimub Berliinis Kaiser Freidrich Gedächtniskirches kirikus jumalateenistus. Tervituskõne peab suursaadik Mart Laanemäe, jumalateenistuse viivad läbi Eesti koguduse pastor Saksamaal Michael Schümers ja EELK piiskop Tiit Salumäe. Orelil musitseerib Saksa üks tuntumaid organiste dr Elke Voelker.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles