Vali välja: need on mõnusa nädala märksõnad

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks juubelisügise raamatusoovitus on kindlasti Joonas Sildre ainulaane graafiline romaan "Kahe heli vahel". Kui see helilooja Arvo Pärdist kõnelev teos avada keskelt, jagades raamatu kaheks, avaneb kaunis vaade köitekunstile.
Üks juubelisügise raamatusoovitus on kindlasti Joonas Sildre ainulaane graafiline romaan "Kahe heli vahel". Kui see helilooja Arvo Pärdist kõnelev teos avada keskelt, jagades raamatu kaheks, avaneb kaunis vaade köitekunstile. Foto: Kahe heli vahel. Graafiline romaan Arvo Pärdist

Lumi tuli ja muutis juubelisügise rütmi, ent meeleolu hoiavad väärikalt ülal näiteks teatriõhtud, muusikasündmused ning raamatud. Neist uusim on EV100 raamatusarja värskeim teos, mis äsja ilmunud.

ESMASPÄEV, 29. oktoober

TEISIPÄEV, 30. oktoober

  • Kell 15 algab Rapla keskraamatukogus koomiksi joonistamise töötuba. Töötuba kuulub EV100 kunstiprojekti „Kunst raamatukokku“, mille raames antakse noortele kunstnikele võimalus oma töid eksponeerida  raamatukogudes.
  • Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul tagastab Rootsi Kirjanduse Selts Soomes (SLS) kultuuriajalooliselt väärtusliku eestirootslaste folkloori kogu Eesti Kirjandusmuuseumi Eesti Rahvaluule Arhiivile. Pidulik tagastamine toimub Eesti suursaatkonnas Helsingis.
  • Kuni 4. novembrini toimub Saksamaal Lübecki filmifestival, mille avafilm on EV100 filmiprogrammi kuuluv linateos „Seltsimees laps“. Saksamaa esilinastusel viibivad festivalil režissöör Moonika Siimets, kirjanik Leelo Tungal, produtsent Riina Sildos ning peaosatäitjad Helena Maria Reisner, Tambet Tuisk, Eva Koldits. Avalinastus toimub 30. oktoobril kell 19.30.

KOLMAPÄEV, 31. oktoober

NELJAPÄEV, 1. november

  • Kell 16 algab Viljandimaal Halliste raamatukogus kohtumine kirjanik Katrin Johansoniga. Eesti kirjanik, õpetaja, ajakirjanik ning illustraator tutvustab oma Eesti juubeliaastale pühendatud romaani „Hundirada“.
  • Kell 19 algab Tallinnas Viru Hotellis revüülavastus Forever Young. Lavastus on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ja räägib vaimuka loo armastusest ja vabadusest, iseseisvusest ja isepäisusest. 
  • Kuni 15. novembrini toimub Suurbritannias Leedsi filmifestival, mille kavas on Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks ka Eesti filmide retrospektiiv. Festivalil linastuvad Rainer Sarneti muinasjutuline mängufilm „November“, Raimo Jõeranna ja Kiur Aarma poliitilist dokumentaali „Rodeo“, Jaak Kilmi omanäolist dokki „Disko ja tuumasõda“, Grigori Kromanovi kultusfilmi „Hukkunud alpinisti hotell“. Dokumentaal „Rodeo“ linastub Suurbritannias esmakordselt. Lisaks on festivali võistlusprogrammidesse valitud kaks Eesti lühifilmi.

REEDE, 2. november

LAUPÄEV, 3. november

  • Kell 15 avatakse EV100 kunstiprogrammi algatuse „Kunstnikud kogudes“ viimane näitus. A. H. Tammsaare muuseumis Vargamäel toimuval Mihkel Ilusa näituse avamisele järgneb vestlus kunstnikuga ja ringkäik muuseumis. Sellel päeval sõidab ka kunstibuss, mis väljub Tallinnast kell 11. Kunstibussi marsruudil Tallinn-Türi-Vargamäe-Tallinn saab registreerida ev100@cca.ee või telefonitsi 5109125.
  • EV100 juubelimatkad:
  • Kell 19 algab Tallinnas Viru Hotellis revüülavastus Forever Young. Lavastus on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ja räägib vaimuka loo armastusest ja vabadusest, iseseisvusest ja isepäisusest.
  • Kell 18 algab Paide Muusika- ja Teatrimajas Rein Rannapi kontertetendus "Hingelinnud". Esinevad Eesti Raadio Laulustuudio mudilas- ja lastekoor (dirigendid Kadri Hunt ja Kaie Tanner), Üle-eestiline neidudekoor Leelo (dirigent Külli Kiivet) ning orkester, solistid on Uku Joller ja Kätrin Kärsna. Kontserti dirigeerib Leiu Tõnissaar. Tegemist on laululaste kingitusega Eesti Vabariigi juubeliks.

PÜHAPÄEV, 4. november

  • Kell 17 algab Türi kultuurikeskuses Lenna Kuurmaa ja Märt Avandi hingedeaja kontserttuur koos puhkpillikvintettiga Reval Wind. Esitamisele tulevad Eesti heliloojate poolt viimase 50 aasta jooksul kirjutatud kaunid laulud. Eesti juubeliaastal antakse üle riigi erinevates kontserdisaalides kokku 10 kontsert.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles