PÖFF Shorts festivali avab EV100 muusikasündmus „Jäljed“

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pöff Short

PÖFF Shorts filmifestivali avab juubeliaastal EV100 muusikasündmus „Jäljed“. Vaid kahel korral toimuv audiovisuaalne kontsert kajastab Eesti helifilmi ajalugu nii muusikas kui ka pildis.

„EV100 muusikasündmus „Jäljed“ põimib väga huvitaval viisil kokku kaks erinevat meediumi: muusika ja filmi,“ sõnas Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. „Oma temaatika ja erilisusega sobib „Jäljed“ ideaalselt avama PÖFF Shorts filmifestivali,“ lisas Soe.

„Jäljed“ on režissöör Andres Tenusaare ja helilooja Taavi Kerikmäe audiovisuaalne live-kontsert, mille aluseks on perioodil 1964-2013 valminud 13 Eesti filmi. Teose visuaalid on lähtefilmidest ümber komponeeritud kasutades erinevaid animatsiooni ja videotehnikaid, mis segunevad kohapealse pildi- ja helitöötlusega.

„Vaatajatel on kindlasti huvitav kontserdil olles endale väljakutse esitada ning proovida kõik kolmteist filmi ära tabada,” sõnas videokunstnik Andres Tenusaar. „Nii muusika kui ka video on küll eelnevalt osade ning kaadritena komponeeritud, kuid õhtu ainukordsuse loob see, et teos sünnib otse kinosaalis,” selgitas kontserdi ülesehitust helilooja Taavi Kerikmäe.

EV100 muusikaprogrammi kuuluv audiovisuaalne kontsert „Jäljed“ tuleb esitamisele 16. novembril Tartu Elektriteatris ja 20. novembril kinos Sõprus. Vaata treilerit: 

Rahvusvaheline lühifilmide ja animatsiooni festival PÖFF Shorts toimub 20.-28. novembrini Tartus ja Tallinnas. PÖFF Shorts piletid on müügil Piletilevis. PÖFFi ja PÖFF Shortsi festivali passe saab osta PÖFFi koduleheküljel.

VAATA KA:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles