„Võta või jäta“ vallutab järjepanu filmifestivale

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promofoto

EV100 filmiprogrammi raames valminud mängufilm „Võta või jäta“ linastub 8. novembril Hollandis mainekal Noordelijki filmifestivalil. Päev varem toimus filmi Saksamaa esmaesitlus Cottbusi filmifestivalil, nädala lõpus jõuab film Prantsusmaale, linastudes Arrase filmifestivali võistlusprogrammis.

Varasemalt on film linastunud Varssavi ja Luxemburgi filmifestivalidel ning novembri lõpus ootab Liina Triškina-Vanhatalo linateost osalemine Euroopa ühel vanimal Mannheim-Heidelbergi filmifestivalil Saksamaal. Põhja-Ameerikas esilinastub film 3. detsembril AFI (American Film Institute) filmifestivalil Washington DC-s.

„Kutseid festivalidele tuleb aina juurde, eile saabus kiri Põhja-Koreast – filmi ootab ka Pyongyang,“ ütles filmi produtsent Ivo Felt.

„Võta või jäta“ on Eesti ametlik parima võõrkeelse Oscari kandidaat, mis on praeguseks Eesti kinodes kogunud 56 713 vaatajat. Linateos alustab oma üheksandat nädalat Eesti kinolevis isadepäeva eriseanssidega Apollo kinodes, Coca-Cola Plazas, Rakvere Teatrikinos ja Märjamaa kinos Helk.

Film „Võta või jäta“ kuulub EV100 filmiprogrammi. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari „Pank“.  Filmi valmimist on toetanud Autoforte, Tallink ja Eesti Meedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles