ERM tähistab Läti 100. sünnipäeva eriprogrammiga

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töid Läti tekstiilikunstniku Baiba Vaivadese väljapanekust "Expendables" (2017).
Töid Läti tekstiilikunstniku Baiba Vaivadese väljapanekust "Expendables" (2017). Foto: lv100.lv

Eesti Rahva Muuseum tähistab koos Tartu Läti Seltsiga Läti Vabariigi 100. aastapäeva nädalase eriprogrammiga. Juba sel nädalavahetusel avatakse ERMis kaks näitust Läti kunstnikelt. 

Laupäeval, 10. novembril kell 16 avatakse ERMis Hurda saali kõrval (A-sissepääs) koomiksinäitus „I am introvert“ („Ma olen introvert“). Koostöös kunstnik Reinis Pētersonsiga valminud näitus on välja kasvanud tänavuseks Londoni raamatumessiks lätlaste loodud kirjanduse populariseerimise kampaaniast, mis vastandus moodsa maailma arusaamale edukast kirjanikust kui ekstraverdist, kes oskab end „müüa“.

Näituse avamisel saab teha antiselfie’t ja introverditüübi testi, Läti kirjandusuudiseid jagavad kirjanik Janis Jonevs ning luuletaja, tõlkija ja esseist Artis Ostup.

Kell 20.30 esineb Hurda saalis (A-sissepääs) festivali IDeeJazz programmi raames Rihards Lībietis Orchestra Lätist.

Pühapäeval, 11. novembril kell 13 avatakse ERMi silla-alal (A-sissepääs) läti kunstniku Dace Dēliņa-Lipska maalinäitus „Lauluemad“. Lipska keskendub oma maalidel rahvuslikule identiteedile, liites oma maalitsüklis väiksemad keele- ja kultuurikogukonnad Eestist ja Lätist – suitid, liivlased, setod ja kihnlased. Avamisel esineb Tīnūži folklooriansambel Saulesmeitas.

Pidustused ERMis tipnevad Läti Vabariigi aastapäeval, 18. novembril, kui toimuvad giidituurid näitustel ja laat ning restoran Pööripäev pakub külastajatele erimenüüd.

Kell 17 algab silla-alal pidu, kus esineb Läti torupilli- ja trummiansambel Auļi.

Pärast kontserti toimub Läti saatkonna vastuvõtt koos ülekandega juubelipeo sündmustest Riias ning pidu jätkub ansambliga Teandēms trijatā.

Vaata kõiki Läti sünnipäevanädala sündmusi ERMi kodulehelt.

Läti sünnipäevanädala sündmused Tartus leiab Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles