IDeeJazz täidab juubelisügise positiivse muusikaga

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: IDeeJazz

Reedel, 9. novembril algab Tartus ja Narvas rahvusvaheline muusikafestival IDeeJazz. Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud sündmuse raames esinevad artistid Gambiast, Saksamaalt, Türgist, Poolast, Venemaalt, Soomest, Lätist ja Eestist. Festival kestab 12. novembrini.

„Juubelisügisesse toob positiivset energiat rahvusvaheline jazzifestival IDeeJazz,“ sõnas Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. „Mul on hea meel, et maailmatasemel artistid esinevad just Tartus ja Narvas, kus linnade hubastes kontsertpaikades saab tekkida tõeliselt eriline ja ainukordne atmosfäär,“ lisas Soe.

IDeeJazz toimub samaaegselt kahes Eesti linnas, Tartus juba kaheksandat ning Narvas teist korda. Kokku on programmis 15 kontserti klassikalisest ja kaasaegsest jazzist maailmamuusikani.

„IDeeJazzi programmi iseloomustavad märksõnad nauditav, eklektiline ja kaasaegne,“ lausus festivali peakorraldaja Oleg Pissarenko. „Tänavu saab sellesse nimekirja lisada ka pidulikkuse. IDeeJazzil tähistatakse lisaks Eesti juubeliaastale ka Poola Vabariigi 100. sünnipäeva koos klaverivirtuoos Sławek Jaskułke esinemisega ning Tartus õnnitletakse Eesti saksofonisti Lembit Saarsalu,“ lisas ta.

9. kuni 12. novembrini toimuva IDeeJazzi programmi saab vaadata SIIT. Piletid on müügil Piletilevi keskkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles