Eesti valitsus laulab pühapäeval Poola hümni

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ev100.ee

11. novembril värvub Vabaduse väljak Poola Vabariigi juubeli auks valgeks ja punaseks ning kohe hommikul õnnitleb Poola Vabariiki 100. sünnipäeva puhul ka Eesti Vabariigi Valitsus, lauldes Poola Vabariigi Suursaatkonna ees koos kammerkooriga «Collegium Musicale» Poola hümni. 

Vabaduse väljaku ekraanile kuvatakse ka Poola Vabariigi taasiseseisvumist selgitav tekst. Kell 10.30 kogunevad praeguse Eesti Vabariigi Valitsuse liikmed Poola Vabariigi suursaatkonna (Vana-Turb 2) ees. Pidulikul ühislaulmisel esitatakse Politsei- ja Piirivalveameti puhkpilliorkestri ja «Collegium Musicale» kammerkoori saatel Poola hümni.

Poola rahvuspüha – Iseseisvuspäeva – tähistatakse suurele juubelile kohaselt tänavu eriti pidulikult. 1918. aastal tuli Poola iseseisva riigina Euroopa kaardile tagasi – pärast 123 aastat, mil riik oli oma kolme naabri vahel ära jagatud. Täpsema kava leiab SIIT.

Valitsuse otsusega heisatakse Poola Vabariigi 100. sünnipäeva puhul üle Eesti riigilipud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles