Juubelisügise hall ilm toob värvikad sündmused

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipuvärvidest inspireeritud maiuspala.
Eesti lipuvärvidest inspireeritud maiuspala. Foto: Anett Velsberg-Tiedemann / Instagram

Ilm võib olla hall, kuid nädal tuleb kirju, ka Eestist kaugemal. Sest näiteks Leedus ehitatakse sauna, Jaapanis saab tutvuda meie muinasmaailmaga ja Saksamaal meie tänase filmitoodanguga ning Šotimaal algab Eestile pühendatud festival.

ESMASPÄEV, 12. november

  • Kell 15.15 avab peaminister Jüri Ratas mälestustahvli Roosikrantsi 10a hoonel. Selles hoones asus Jaan ja Mari Raamoti korter, kus 12.-14. novembrini 1918 töötas Eesti Vabariigi Ajutine Valitsus. Kõnega esineb ka ajaloolane Jaak Juske, järgneb vastuvõtt endises Raamotite korteris. 
  • Kell 12 algab Narvas IDeeJazzi kontsert. Esineb Sławek Jaskułke Sextet, kontsert on pühendatud Poola ja Eesti 100. sünnipäevale.
  • Šotimaal, Glasgows algab festival Estonia Now, mille keskmes on Eesti kultuuri erinevad valdkonnad tantsust filmini. Festivali üheks kõrghetkeks on Eesti Rahvusballeti etendused Tramway kunsti keskuses. Festival kestab 18. novembrini.
  • Berliinis Tšehhi kultuurikeskuses näidatakse Eesti dokfilmi „14 käänet“. Pärast filmi toimub Skype-vestlus režissöör Marianna Kaatiga.
  • Leedu pelinnas Vilniuses algab kuni 15. novembrini toimuv saunaehituse töötuba. EKA sisearhitektuuri osakonna tudengid ehitavad koos Vilniuse kunstiakadeemia tudengitega ühise töötoa käigus sauna. Sündmus on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale.
  • Soomes Rahvusarhiivis avatakse näitus „Eesti Vabariigi riigipead“. Kuni 23. novembrini Helsingis eksponeeritav näitus teeb vaatajale lähemalt tuttavaks kaheksateist Eesti riigipead, kes äsja täitunud sajandi vältel on erinevate ametinimetuste kaudu riiki juhtinud. 

TEISIPÄEV, 13. november

  • Kell 15 algab Rootsi-Mihkli kirikus Hingemuusika kontsert. Esinevad Viimsi Muusikakooli õpilased, sissepääs on tasuta. Kontsert on Pille Lille Muusikute Fondi PLMF kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

KOLMAPÄEV, 14. november

NELJAPÄEV,  15. november

  • Kell 10 algab Tallinnas Õpetajate Majas Vabariigi Valitsuse juubeliistung ning aktus. Tähistatakse saja aasta möödumist Eesti Ajutise Valitsuse tööle asumisest.
  • Kell 19 algab Tallinnas, Viru Hotellis revüülavastus Forever Young. Lavastus on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ja räägib vaimuka loo armastusest ja vabadusest, iseseisvusest ja isepäisusest. 
  • Kuni 25. novembrini toimub Saksamaal Mannheim-Heidelbergis rahvusvaheline filmifestival. Eesti juubeli puhul on programmis kaks Eesti filmi, Liina Triškina-Vanhatalo „Võta või jäta“ ning Maria Avdjuško „Tuliliilia“.
  • 15. novembril avatakse Jaapanis Okuni pühamus Eesti Kunstimuuseumi korraldatud näitus „Eesti mütoloogiline muinasmaailm Kaljo Põllu loomingus“. Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud näitus tutvustab vaatajale meie esivanemate mütoloogilist muinasmaailma. Näitus on avatud kuni 19. veebruarini 2019.

REEDE, 16. november

LAUPÄEV, 17. november

  • Kell 9.30 algab Saaremaal Arensburgi Boutique Hotel & Spa konverentsisaalis Meestekonverents. Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale  pühendatud meestekonverents on jagatud kolmeks omaette teemaks, mis keskenduvad meeste füüsilisele, vaimsele ja sotsiaalsele elule.
  • Kell 19 algab Tallinnas Viru Hotellis revüülavastus Forever Young. Lavastus on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ja räägib vaimuka loo armastusest ja vabadusest, iseseisvusest ja isepäisusest.

PÜHAPÄEV, 18. november

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles