EV100 filmide võidukäik jätkub: üksikisa roll tõi Saksamaalt parima näitleja auhinna

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reimo Sagor («Võta või jäta»).
Reimo Sagor («Võta või jäta»). Foto: Allfilm.ee

EV100 mängufilmi "Võta või jäta" peaosatäitja Reimo Sagor pälvis Saksamaal Cottbusi filmifestivalil parima näitleja preemia. Cottbusi filmifestivali loetakse maailma olulisimaks Ida-Euroopa kinokunstile spetsialiseerunud festivaliks. 

Auhinna andnud žüriis olid Leonid Demchenko, Anna Jadowska, Anna Palenchuk, Uwe Kockisch ja Gio Mgeladze.

Äsja linastus film Prantsusmaal Arrase filmifestivali võistlusprogrammis. "Võta või jäta" on praeguseks osalenuud Varssavi, Luxemburgi ja Hollandi filmifestivalidel, novembri lõpus ootab Liina Triškina-Vanhatalo linateost osalemine Euroopa ühel vanimal – Mannheim-Heidelbergi filmifestivalil Saksamaal. Põhja-Ameerika esilinastus leiab aset 3. detsembril AFI (American Film Institute) filmifestivalil Washington DC-s.

„Oleme maailma eri paigus Reimo rolli eest palju kiidusõnu kuulnud. Tore, et see jõudis ka ametliku tunnustamiseni,“ ütles filmi produtsent Ivo Felt.

„Võta või jäta“ on Eesti ametlik võõrkeelse Oscari kandidaat, mis on praeguseks Eesti kinodes kogunud üle 56 000 vaataja. Isadepäeva puhul on filmi erilinastused Apollo kinodes, CC Plazas, Rakvere teatrikinos ja Märjamaa kinos Helk.

Film „Võta või jäta“ kuulub Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari „Pank“. Lisainfo leiab www.ev100.ee/filmid.

Filmi valmimist on toetanud Autoforte, Tallink ja Eesti Meedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles