Algab Eesti juubelile pühendatud PÖFF

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: 2018.poff.ee

Reedel, 16. novembril algab Pimedate Ööde filmifestival, mis toob Tallinna ja Tartu kinolinadele 80 riigi filmipärlid. Juubeliaastale pühendatud festivali avab Araabia Ühendemiraatide ja USA koostöös valminud linateos «Ärkamine», mille üks võttepaiku oli ka Eestis.

PÖFFi juht Tiina Lokk tunnistas, et on väga uhke ja eriline olla nende 35 riigi hulgas, kus kuue aasta vältel filmitud «Ärkamine» valmis.

«See on suurepärane avalöök festivalile ja PÖFFi ning Dubai Filmsi kingitus Eesti 100. sünnipäevaks. Maailma esilinastuse ajal on meil saalis elav muusika, mängib ERSO ja hääle annavad Voces Musicales ja Tallinna Muusikakeskkooli poistekoor, kokku on laval ligi 150 inimest,» kirjeldas Lokk esilinastusel sündivat meeleolu.

Eksklusiivsel õhtul juhatab muusikuid linateose helilooja Joseph Trapanese. Linastus toob Tallinnasse ka filmi autorid ja Ühendemiraatide delegatsiooni.

EV100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul on Pimedate Ööde filmifestival Eesti filmimaastikul mägesid liigutanud juba üle kahekümne aasta ja andnud seeläbi märkimisväärse panuse valdkonna arengusse.

«Juubelihõnguline PÖFF peegeldab ja täiendab omakorda rahvusvaheliste filmielamustega Eesti juubeliaastat, mis on publikuni toonud tõelise filmisaju,» märkis Rohumaa. 

Tallinnale lisaks jõuavad festivalilinastuse ka Tartussse, kus avaõhtul etendub EV100 muusikaprogrammi kuuluv audiovisuaalne kontsert «Jäljed».

PÖFF kestab 16. novembrist 2. detsembrini. Programmi saab lähemalt uurida SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles