GALERII: EV100 raamat paneb ühe valdkonna ajaloo helisema

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Nele Tammeaid / EV100

16. novembril esitleti Tartu Linnamuuseumis EV100 raamatusarja kuuluvat teost „Eesti muusika 100 aastat“. Autor Mart Jaanson annab teoses ülevaate rahvuslikest ja rahvusvahelistest mõjudest Eesti muusikakultuuris saja aasta jooksul.

„Teos ei sündinud kergelt, sest Eesti muusika on väga lai ja rikkalik valdkond. Siiski kergendas teose loomist võimalus vaadelda Eesti muusika sajandi ajalugu oma pilgu läbi,“ sõnas raamatu autor Mart Jaanson. „Minu poolt on raamat „Eesti muusika 100 aastat“ mõeldud kingitusena 100-aastasele Eesti Vabariigile,“ märkis autor.

Pildigaleriid toimunud esitlusest vaata SIIT.

EV100 juhtrühma esimehe Toomas Kiho sõnul on teos „Eesti muusika 100 aastat“ eestlastele ühe südamelähedasima valdkonna ajastu kroonika. „Muusikal on olnud oluline roll eestlaste loos ja rahvustunde hoidmisel nii varem kui ka nüüd. Muusika on meie võidu laul,“ rõhutas Kiho.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari.

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga. Tutvu EV100 raamatusarjaga www.ev100.ee/ev100-raamatusari.

EV100 raamatusarja teosed tulevad müügile Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning Eesti Meedia klienditeenindustes üle Eesti. Raamatute ettetellimine www.apollo.ee/EV100.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles