EV100 teatrisari sai Euroopa teatrikogukonna tunnustuse

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ev100.ee

Eesti Etendusasutuste Liidule (EETEAL) võttis äsja vastu Euroopa Etenduskunstide Tööandjate Liidu Pearle'i* Koostööauhinna EV100 teatrisari «Sajandi lugu» elluviimise eest. 

Ühtekokku anti Brüsselis kultuurikeskuses BOZAR toimunud tseremoonial preemiaid välja viies kategoorias. Eesti kandideeri kahes kategoorias: EETEAL kandideeris Koostööauhinnale ja Teater Ugala Kultuuripärandi Auhinnale, olles oma kategoorias ka nomineeritute seas.

«Sajandi lugu» oli hooajal 2017-2018 publiku ette jõudnud Eesti Vabariigi elukümnenditel põhinev 14 lavastusest koosnev teatrisari. Kõik lavastused loodi vähemalt kahe teatri koostöös, projektis osales 24 teatriorganisatsiooni. Paljud sarja raames loodud lavastused on teatrite mängukavades ka praegu.

1991. aastal loodud Pearle* on üle-euroopaline katusorganisatsioon, mille eesmärgiks on etenduskunstide arenguks soodsate tingimuste loomine, professionaalse teabe vahendamine, ettepanekute tegemine Euroopa Komisjonile ja teistele etenduskunstide arengut suunavatele institutsioonidele etc. Pearle* esindab oma liikmesorganisatsioonide kaudu umbes 10 000 teatri- ja kontsertorganisatsiooni Euroopas. Eesti Etendusasutuste Liit kuulub organisatsiooni alates 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles