Eesti kodakondsus saab 100 – algab Ühisnädal

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader videost

Esmaspäeval, 26. novembril algab üle-eestiline Ühisnädal, millega tähistatakse saja aasta möödumist Maanõukogu kodakondsuse määruse kinnitamisest. Eesti Vabariigi juubeliaasta puhul on Ühisnädala teema «Sada aastat aktiivset kodanikku».

«Suur rõõm on, et juubeliaastal tõmmatakse aktiivsetele kodanikele ja kodanikealgatustele tähelepanu kõigis Eesti maakondades,» märkis EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. «Tegusus ja ettevõtlikkus on liikumapanevad jõud ning kannavad Eestit edasi,» rõhutas ta.

«Ühisnädala eesmärk on kutsuda üles inimesi märkama ja tunnustama vabaühendusi nende panuse eest meie ühiskonda,» selgitas Maakondlike arenduskeskuste võrgustiku turunduse projektijuht Riina Nõupuu. Ta rõhutas, et kogu meie elukorraldus meie endi kätes ja seetõttu on oluline motiveerida üha enam inimesi ise peale hakkama ja panustama.

Oktoobrikuu seisuga on Eestis enam kui 22 000 mittetulundusühingut, mis tegutsevad selle nimel, et Eesti ühiskond muutuks paremaks lahendades erinevaid probleeme kohalikul kui ka üle-eestilisel tasandil. 

Eesti Vabariigi juubeliaastal kogutakse vabaühenduste tekkelugusid, et koostada ülevaade ühenduste tegevusest viimase saja aasta jooksul.

«Meil on palju tegutsevaid ühendusi ja arvukalt neid, mis tegutsevad juba mitmekümneid aastaid. Soovime ühtekokku panna pikalt tegutsenud vabakondade lood, et näidata, kui aktiivsed on meie inimesed olnud viimase saja aasta jooksul,» sõnas lugude kogumise kampaania juht Taive Saar. Lähemalt saab lugeda SIIT.

Ühisnädalat korraldavad maakondlikud arenduskeskused koostöös arvukate partneritega alates 2012. aastast. Juubeliaastal toimub Ühisnädal 26. novembrist 2. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles