Esilinastub EV100 koguperefilm «Eia jõulud Tondikakul»

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist: peaosades Paula Rits ja Siim Oskar Ots.
Kaader filmist: peaosades Paula Rits ja Siim Oskar Ots. Foto: Kristjan Mõru

​Teisipäeval esilinastub Eesti esimene kogupere jõulufilm «Eia jõulud Tondikakul», mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Filmile loodud tunnuslugu «Sel ööl on tunne» esitab kinolinal debüütrolli teinud Liis Lemsalu.

«Meil on olnud tohutu rõõm seda filmi teha. Kuigi kõik filmi tugitalad – loodus, lapsed ja loomad – seonduvad üldiselt filmitegijatele alati teatava ohumärgiga, siis sel korral aitasid kõik need aspektid filmi õnnestumisele tublisti kaasa,» kinnitasid filmi produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing.

«Hea on tõdeda, et filmi ettevalmistus perioodist alates kestnud pidev positiivsus on õnnestunud üle kanda ka filmi ja juba filmi näinud vaatajad kiidavad selle soojust ning rõõmu, mis algavale jõuluajale on nii kohane.»

«EV100 filmiprogrammil on suurepäraselt läinud ning jõulukuul lisandub programmi järgmise pärlina teos «Eia jõulud Tondikakul»,» sõnas Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

«Eesti esimene lastele pühendatud jõulufilm juhatab sisse juubelitalve ning loodan, et linateos pakub palju südantsoojendavaid elamusi kõikidele peredele ja filmisõpradele,» lisas Soe.

Filmi pearosades astuvad üles enam kui kolme tuhande kandidaadi seast välja valitud 11-aastane Paula Rits ja 13-aastane Siim Oskar Ots. Laste kõrval näitlevad filmis Jaan Rekkor, vennad Märt Pius ja Priit Pius, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus ja teised. 

Filmi tunnuslugu «Sel ööl on tunne» esitab filmis debüütrolli teinud Liis Lemsalu. Laulu muusika on loonud Sten Sheripov ja Liis Lemsalu, sõnade autor on Maian Kärmas. Laulu muusikavideo autod on filmi režissöör Anu Aun

EIA JÕULUD TONDIKAKUL

  • Režissöör ja stsenarist on Anu Aun,
  • produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing,
  • operaator Heiko Sikka,
  • loodusoperaator Ants Tammik,
  • kunstnik Matis Mäesalu
  • kostüümikunstnik Eve Gutmann-Valme,
  • helilooja Sten Sheripov,
  • helirežissöör Horret Kuus,
  • monteerija Margo Siimon
  • Tootjad on Luxfilm ja Kinosaurus Film.
  • Levitaja kodumaal Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film.

Filmi valmimist toetasid EV100, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Euroopa Liidu programm Creative Europe.

Film «Eia jõulud Tondikakul» kuulub EV100 filmiprogrammi. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari. Lähemalt EV100 filmiprogrammi kohta saab lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles