Nädala ülevaade: kiika raamatukokku, rappa ja naudi revüüd

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani Kooli 3.a klassi õpilased saatsid Laste Vabariigile oma lillelise tervituse.
Suure-Jaani Kooli 3.a klassi õpilased saatsid Laste Vabariigile oma lillelise tervituse. Foto: Laste Vabariik

Juubelisügise viimane täisnädal toob lastesõber Lotte perre rõõmu ning paneb ühele EV100 programmile pidulikult punkti. Ent melu ja elevus jätkuvad, kus täpselt, loe lähemalt. 

TEISIPÄEV, 11. detsember

  • Kell 12 esineb Rakvere Spordikeskuses Suurbritannia Kuningliku Suurtükiväe orkester, kelle esinemistega tähistatakse 100 aasta möödumist ajast, mil Suurbritannia sõjalaevastik saabus Tallinnasse tagama merelt Eesti Vabadussõja julgeolekut. Kontserdid on tasuta.
  • Narvas lõpeb Vaba Lava Narva etenduskunstide nädal ja avatakse uus teatrikeskus. Kell 19 algab Leedu Riikliku Draamateatri lavastuse „Roheline aas“ ning sellele järgneb teatrikeskuse piduliku lindilõikamine.

KOLMAPÄEV, 12. detsember

  • Kell 14 esitletakse Tallinnas Apollo Solarise raamatupoes EV100 raamatusarja kuuluvat teost „Eesti eluolu 100 aastat“. Esitlusel vestleb autorite Lauri Vahtre ja Anu Kannikesega ajaloolane Kristel Rattus.
  • Kell 19 etendub Tallinnas Viru Hotellis revüülavastus Forever Young, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ja räägib vaimuka loo armastusest, vabadusest, iseseisvusest ning  isepäisusest.

12. detsembril möödub 100 aastat päevast, mil Briti Kuninglik Merevägi tuli Eestile appi Eesti Vabadussõjas. Aastapäeva tähistamist korraldab Briti Saatkond Eestis.

NELJAPÄEV,  13. detsember

  • Kell 19 etendub Tallinnas Viru Hotellis revüülavastus Forever Young, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ja räägib vaimuka loo armastusest, vabadusest, iseseisvusest ning  isepäisusest.
  • 13. detsembril kutsub Tallinna Keskraamatukogu EV100 algatuse „Kunst raamatukokku“ raames raamatukogudesse kunsti tegema. Üle-eestilisel kunstipäeval toimuvad raamatukogudes üle Eesti erinevad töötoad.

REEDE, 14.detsember

  • Kell 19 etendub Tallinnas Viru Hotellis revüülavastus Forever Young, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ja räägib vaimuka loo armastusest, vabadusest, iseseisvusest ning  isepäisusest.

LAUPÄEV, 15. detsember

  • Kell 11 pannakse Pärnumaal asuvas Lottemaa teemapargis punkt EV100 laste- ja noorteprogrammile. Ühe viimase suure kingitusena lastele ilmub 2019. aasta jaanuaris EV100 filmiprogrammi kuuluv joonisfilm „Lotte ja kadunud lohed“, mille uut tegelaskuju teemapargis tervitatakse.
  • EV100 juubelimatkad:
    • Kell 18 algab Kõrvemaal öine discgolfi seiklus. Pimedas mängides saab öist loodust avastada ja ennast proovile panna.
  • Kell 19 etendub Tallinnas Viru Hotellis revüülavastus Forever Young, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ja räägib vaimuka loo armastusest, vabadusest, iseseisvusest ning  isepäisusest.

PÜHAPÄEV, 16. detsember

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles