Juubeliaasta suurima ühestantsimise tantsukava on valmis

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV100 juubeliaasta algas Vabaduse väljakul tantsuga, mida nüüd on võimalik uuesti ja kõigil soovijail tantsida.
EV100 juubeliaasta algas Vabaduse väljakul tantsuga, mida nüüd on võimalik uuesti ja kõigil soovijail tantsida. Foto: Ekraanitõmmis

„Eesti tantsib“ õppevideo on valmis. Ühistantsude kava järgi saavad kõik tantsuhuvilised vana-aastaõhtul samme seada. Sest juubeliaasta viimasel päeval toimub sajandi suurim ühistants, mida tantsitakse samaaegselt 16 Eesti linnas. 

„Juubeliaasta viimane päev on põnevust täis. Juba päeval on kõik koos sõprade ja perega oodatud kuueteistkümnel linnaväljakul toimuvale „Eesti tantsib“ ühestantsimisele,“ ütles EV100 programmijuht Maarja-Liisa Soe

„Eesti tantsib“ eestvedaja Raido Bergstein Eesti Tantsuagentuurist tõdes, et äsja valminud õppevideost saab „Eesti tantsib“ viimase ühistantsu kava uudistada ja soovi korral harjutama hakata.

„Tantsukava on kokku pandud „Eesti tantsib“ tantsudest ja jõukohane igale inimesele. 31. detsembril kell 14 saab ühistantsu koos tantsuõpetajatega juba linnaväljakutel õppida,“ kinnitas Bergstein.

„Eesti tantsib“ ühestantsimise õppevideo: 

Avalik „Eesti tantsib“ ühestantsimine toimub 31. detsembril kell 15 samaaegselt 16 linnaväljakul: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Rakveres, Viljandis, Jõhvis, Jõgeval, Paides, Kuressaares, Kärdlas, Võrus, Valgas, Põlvas, Raplas ja Haapsalus. Kell 14 õpetatakse linnaväljakutel kõigile huvilistele tantsusamme.

Ühistantsuks on kokku pandud „Eesti tantsib“ neli erinevat tantsustiili: ballett, showtants kaasaegne ja eesti tants, mille koreograafid on Teet Kask, Argo Liik, Külli Roosna ning Kenneth Flak ja Liisa Laine

Algatus „Eesti tantsib“ jätkab Soome 100. aastapäeva tähistamiseks ellu kutsutud aktsioon „Koko Suomi tanssii", mis anti juubelikingitusena üle Eestile.

Juubeliaastal on valminud üle saja „Eesti tantsib“ tantsuvideo, mida saab vaadata SIIT. Algatust veavad Eesti Tantsuagentuur ja ERR ja EV100 korraldustoimkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles