Leiutajateküla Roosile annab sünnitunnistuse lasteobudsman

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader EV100 filmiprogrammi joonisfilmist "Lotte ja kadunud lohed"
Kaader EV100 filmiprogrammi joonisfilmist "Lotte ja kadunud lohed" Foto: © 2019 Eesti Joonisfilm, autorid Janno Põldma, Heiki Ernits

15. detsembril toimub Pärnumaal asuvas Lottemaa teemapargis EV100 laste- ja noorteprogrammi lõpetamine. Ühe viimase suure kingitusena lastele linastub 2019. aasta jaanuaris EV100 filmiprogrammi linateos „Lotte ja kadunud lohed“, mille uut tegelaskuju – Roosit – programmi lõpetamisel tervitatakse.

„EV100 laste- ja noorteprogramm on juubeliperioodil pakkunud imelisi elamusi ja kaasanud sadu tuhandeid lapsi ning noori Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamisse,“ sõnas Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. „Lastele ja noortele pühendatud sündmuste korraldamisse on oma panuse andnud paljud inimesed ning ühiselt on väga suur asi korda saadetud,“ märkis ta.

15. detsembril kell 11 võetakse Lottemaal kokku EV100 laste- ja noorteprogramm, samuti avatakse Lottemaa teemapargi jõulumaa. Sündmusel tänatakse programmis osalenuid ja tervitatakse viimase suure kingituse „Lotte ja kadunud lohed“ filmi uut tegelaskuju Roosit.

Lotte väikesele õele Roosile annab sünnitunnistuse üle õiguskantsler ja Eesti lasteombudsman Ülle Madise.

„Mul on ääretult hea meel, et juubeliaastal pöörati erilist tähelepanu lastele ja noortele. Ettevõtmisi, mis liidavad põlvkondi ja süvendavad oma riigi tunnet oli kõikjal Eestis ja kõikidele – sülelastest eakateni. Loodan, et see võimas õlg-õla-tunne jääb kestma,“ lausus õiguskantsler Ülle Madise.

Kokku on EV100 laste- ja noorteprogrammis ligi 840 sündmust. Laste- ja noorteprogrammi suuremad algatused on näiteks „Laste Vabariik“, „Eesti 100 tamme“, „Igal lapsel oma pill“ ja „100 e-külalistundi“, millest on osa saanud üle 200 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles