EV100 animaseiklus „Lotte ja kadunud lohed“ valiti Berliini filmifestivali võistlusprogrammi

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: © 2019 Eesti Joonisfilm, autorid Janno Põldma, Heiki Ernits

EV100 filmiprogrammi ainus animaseiklus „Lotte ja kadunud lohed“ valiti maineka Berliini filmifestivali võistlusprogrammi Generation Kplus. Lastefilmide võistluskava peaauhind on Kristallkaru ja selle saaja valib 11- kuni 14-aastastest lastest koosnev žürii. Eesti kinopublik näeb koeratüdruk Lotte uusi seiklusi alates 4. jaanuarist.

Lotte filmi eelmised osad „Leiutajateküla Lotte“ ja „Lotte ja kuukivi saladus“ on samuti rahvusvaheliselt esilinastunud Berliini filmifestivali Generation Kplus võistlusprogrammis 2007. ja 2012. aastal.

„Berliini filmifestival on üks olulisemaid filmimaailma sündmusi ja on suur rõõm, et Eesti film on üle mitme aasta jõudnud festivali võistlusprogrammi,“ sõnas Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp-Dallas.

„Leiutajateküla tegelased on Eesti inimestele väga armsaks saanud ning ootus Lotte uutele seiklustele kaasa elada on suur. Ootusärevust kruvib loomulikult ka see, et Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul valminud film on juba enne selle esilinastumist rahvusvahelist tähelepanu äratanud,“ lisab Riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe.

EV100 filmiprogrammi kuuluv „Lotte ja kadunud lohed“ esilinastub Eestis 4. jaanuaril 2019. Laiema rahvusvahelise kinopublikuni jõuab film 2019. aasta jooksul.

Kogupere seiklusloos „Lotte ja kadunud lohed“ saab vahva koeratüdruk endale väikese õe Roosi. Leiutajatekülla tulevad teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata. Neid ootavad ees põnevad ja ootamatud seiklused.

„Lotte ja kadunud lohed“ režissöörid on Janno Põldma ja Heiki Ernits. Stsenaariumi kirjutasid Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk. Filmi muusika kirjutas Sven Grünberg. Filmi produtsendid on Kalev Tamm Eesti Joonisfilmist ja Vilnis Kalnaellis Rija Filmsist.

EV100 filmiprogrammi ainus animafilm „Lotte ja kadunud lohed“ valmis Eesti Joonisfilmi ja Läti stuudio Rija Films koostöös. Filmi tootmist toetasid Eesti Filmi Instituut, Läti Rahvuslik Filmikeskus, Loov Euroopa MEDIA programm, Shortcut ja Eesti Rahvusringhääling.
Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari. Lähemalt saab filmiprogrammi kohta lugeda SIIT.

Filmi levitab Eestis: Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film.

Lotte ja kadunud lohed - esimene treiler from Eesti Joonisfilm on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles