Esilinastub EV100 animaseiklus „Lotte ja kadunud lohed“

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader EV100 filmiprorgammi kuuluvast Lotte-filmist
Kaader EV100 filmiprorgammi kuuluvast Lotte-filmist Foto: © 2019 Eesti Joonisfilm, autorid Janno Põldma, Heiki Ernits

Kolmapäeval, 2. jaanuaril esilinastub EV100 filmiprogrammi kuuluv ainus animaseiklus „Lotte ja kadunud lohed“. Järg armastatud koguperefilmile jõuab kinodesse juba 4. jaanuarist.

„Filmi tegemisse on pühendatud palju tööd, kuid veel rohkem armastust. Loodan, et seda head emotsiooni tajuvad kõik vaatajad,“ avaldas filmi režissöör Janno Põldma lootust.

Riigikantselei EV100 programmi juhi Maarja-Liisa Soe sõnul on südika koeratüdruku seiklused Eesti inimestele väga südamelähedaks saanud.

„On suur rõõm, et Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul on armastatud koguperefilmi uue osa saanud ja filmisõpradel on taas võimalus Leiutajateküla tegelastega kohtuda,“ lisas Soe.

EV100 filmiprogrammi ainus animafilm „Lotte ja kadunud lohed“ jõuab Eestis kinolevisse 4. jaanuaril.

Kogupere seiklusloos „Lotte ja kadunud lohed“ saab vahva koeratüdruk Lotte endale väikese õe Roosi. Leiutajatekülla tulevad teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata.

Lotte ja kadunud lohed - esimene treiler from Eesti Joonisfilm on Vimeo.

„Lotte ja kadunud lohed“ režissöörid on Janno Põldma ja Heiki Ernits. Stsenaariumi autorid Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk. Filmi helilooja Sven Grünberg. Linateose produtsendid on Kalev Tamm Eesti Joonisfilmist ja Vilnis Kalnaellis Rija Filmsist. Filmi levitab Eestis Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film.

EV100 filmiprogrammi ainus animafilm „Lotte ja kadunud lohed“ valmis Eesti Joonisfilmi ja Läti stuudio Rija Films koostöös. Filmi tootmist toetasid Eesti Filmi Instituut, Läti Rahvuslik Filmikeskus, Loov Euroopa MEDIA programm, Shortcut ja Eesti Rahvusringhääling.

Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari. Lähemalt saab EV100 filmiprogrammi kohta lugeda SIIT.

Vaata ka: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles