EV100 välisprogrammi lõpetas Roomas Hortus Musicuse kontsert

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hortus Musicuse kontsert Santa Maria in Campitelli kirikus Roomas.
Hortus Musicuse kontsert Santa Maria in Campitelli kirikus Roomas. Foto: Foto: Peeter Vederima

EV100 välisprogrammi raames toimus enam kui 500 sündmus rohkem kui 35 riigis üle maailma. Välisprogramm sai alguse koos Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisega 2017. aasta juulis ning kestis kuni 31. detsembrini 2018. Viimase kondserdi andis Eesti tunnustatud vanamuusikaansambel Hortus Musicus Santa Maria in Campitelli kirikus Roomas.

Hortus Musicuse kontsert lõpetas sarja Estonia in Musica 2018, mis toimus festivali „The Music Festival of the Nations“ raames. Kontserdi korraldaja on Itaalia Eesti Selts koostöös Concerti del Tempietto, Santa Cecilia konservatooriumi ja Eesti Kontserdiga. Publik sai nautida tuli nii eesti – Pärt, Kaumann – kui ka itaalia heliloojate – Marini, Monteverdi, Gabrieli – muusikat.

Varasemalt on sarja raames esinenud pianistid Mihkel Poll ja Kristi Kapten, laulja Siiri Sisask, lied-duo Ksenia Kuchukova ja Helin Kapten ning fantaasiapillimängija Silver Sepp. Kontsertide kavades on kõlanud Kõrvitsa, Sumera, Tubina jpt eesti heliloojate loomingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles