"Võta või jäta" linastub Palm Springsi filmifestivali võistlusprogrammis

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

EV100 filmiprogrammi mängufilm "Võta või jäta" linastub täna Ameerika ühe tunnustatuima filmifestivali Palm Springs IFF FIPRESCI (Rahvusvaheline Filmikriitikute Ühing) võistlusprogrammis. Linastusel Regal Cinemases on kohal ka filmi režissöör-stsenarist Liina Triškina-Vanhatalo.

Jaanuari lõpul ootab filmi ka Skandinaavia esilinastus, mis toimub 42. Göteborgi filmifestivalil. Göteborg IFF on Skandinaavia vanim ja prestiižseim filmifestival.

"Võta või jäta" on praeguseks võitnud preemiaid ja osalenud Poola, Saksamaa, Prantsusmaa, Luxemburgi ja Hollandi filmifestivalidel. Põhja-Ameerika esilinastus toimus AFI (American Film Institute) filmifestivalil Washington DC's.

Palm Springsi festivali teeb meie jaoks huvitavaks FIPRESCI võistlusprogrammis osalemine. Peale sarnase preemia võitmist Arrases on huvitav vaadata, kuidas USA kriitikud filmi vastu võtavad," märkis filmi produtsent Ivo Felt.

FIPRESCI on Rahvusvaheline Filmikriitikute Ühing (prantsuse keeles: Fédération Internationale de la Presse Cinématographique), mille liikmed jagavad hinnatud auhindu Cannes'i, Veneetsia, Berliini, Arrase, Palm Springsi ja teistel festivalidel.
Film „Võta või jäta“ kuulub EV100 filmiprogrammi.

Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari. "Võta või jäta" on saadaval nüüd ka DVD'l ja Telia videolaenutuses. Filmi valmimist on toetanud Autoforte, Tallink ja Eesti Meedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles