„Eia jõulud Tondikakul“ – juubeliaastal enimvaadatud EV100 filmiprogrammi kuuluv teos

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese auhinnana võtsid filmi tegijad vastu PÖFFi Laste- ja noortefilmide festivalil Just Film vastu Euroopa Lastefilmides Assossatsiooni ECFA eripreemia.
Esimese auhinnana võtsid filmi tegijad vastu PÖFFi Laste- ja noortefilmide festivalil Just Film vastu Euroopa Lastefilmides Assossatsiooni ECFA eripreemia. Foto: PÖFF

Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud mängufilm „Eia jõulud Tondikakul”on linatumisele järgnenud kahe kuuga kogunud 146 721 vaatajat. Selle vaatajatulemusega tõusis linateos 2018. aastal esilinastunud kodu- ja välismaiste filmide arvestuses kõige vaadatumaks filmiks. 

“Me lootsime, et filmist saab rahva poolt armastatud linateos, kuid tõusta aasta vaadatuimaks filmiks on kogu meeskonnale suur au,“ sõnasid filmi produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing.

Möödunud reedel tunnustati Kultuurkapitali pidulikul auhinnagaalal "Eia jõulud Tondikakul" filmi ka kolme aastapreemiaga. Filmi peaosatäitja Paula Rits tunnistati parimaks naisnäitlejaks, Sten Šeripov aasta filmiheliloojaks ning režissöör Anu Aun pälvis eriauhinna sooja ja südamliku filmi eest.

"Eia filmil on oluline sõnum ja mul on hea meel, et see jõudis nii paljudeni. Ma loodan, et Eestis tehakse ka tulevikus selliseid koguperefilme, " kommenteeris parima naisnäitleja preemia pälvinud 11-aastane Paula Rits.

Filmi peaosades astuvad üles enam kui kolme tuhande kandidaadi seast välja valitud Paula ja 13-aastane Siim Oskar Ots. Laste kõrval teevad filmis rolle näitlejad Jaan Rekkor, Märt Pius, Priit Pius, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus ja teised. Näitlejadebüüdi teeb lauljatar Liis Lemsalu.

„Eia jõulud Tondikakul“ tootjateks on Luxfilm ja Kinosaurus Film. Filmi levitab kodumaal Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film. Filmi valmimist toetasid EV100, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Euroopa Liidu programm Creative Europe. Film „Eia jõulud Tondikakul“ kuulub EV100filmiprogrammi. Kokku valmib Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks telesari, kaks dokumentaalfilmi, täispikk animafilm ja viis mängufilmi. Neist viimane – "Tõde ja õigus" – esilinastub ülejärgmisel nädalal. Loe lähemal EV100 filmiprogrammi kohta SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles