EV100 juubelimatkade korraldajaid võtsid vastu tänukirjad

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EV100 juubelimatkad – sarja tegijad on tänatud.
EV100 juubelimatkad – sarja tegijad on tänatud. Foto: Arno Mikkor / EV100

Laupäeval, 9. veebruaril kogunesid Eesti Loodusmuuseumisse EV100 juubelimatkade sarja kuulunud retkede korraldajad. Eesti Vabariigi juubeliaastal viis matkasari ligi 300 eriilmelisele retkele Eesti looduses.

EV100 programmijuhi Maarja-Liisa Soe sõnul viis juubelimatkade sari meie looduse mitmekülgsust nautima kümned tuhanded inimesed. 

„Matkasarja kuulnud pea 300 matka olid väga erinevad ja loodan südamest, et iga huviline leidis endale mõnusa väljakutse ning nautis seda kogemust täiest südamest,“ märkis Soe.

Eesti Matkaliidu presidendi Ingrid Kuligina rõõmustas, et EV100 juubelimatkade sari viis kokku kohalikud matkakorraldajad ja Eesti inimesed.

„Erinevaid matku pakkusid kokku 38 ettevõtet. Erakordne kogemus oli üle-eestiline jõulumatk, kus samal päeval matkas üle 10 500 inimese. Tähelepanuväärsed sündmused olid kindlasti veel RMK suur ühismatkamine ja matkapidu, Eesti looduse päeva matkad ning Eesti Matkaliidu Estonia mäetipu vallutamine.”

Vaata pildigaleriid tänusündmusest. 

Juubeliaasta jooksul toimusid EV100 juubelimatkade sarjas retked vooluveekogudel, looduskaitse- ja seiklusmatkad, avavete- ja pärimusmatkad, ratta- ja tõukerattamatkad, loodusvaatlus- ja korilusmatkadel, rabamatkad, auto- ja motomatkad ning tõukekelkude ja uisumatkad. Augustis avas kingitusena Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks oma matkarajad Riigimetsa Majandamise Keskus.

EV100 juubelimatkade sarja korraldasid Eesti Matkaliit, Riigikantselei EV100 korraldustoimkond ja Riigimetsa Majandamise Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles