EV100 tänas algatuse „Hea avalik ruum“ eestvedajad ja arhitektid

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aron Urb / EV100

Kolmapäeval, 13. veebruaril toimus Tallinna Arhitektuurikatlas EV100 arhitektuuriprogrammi „Hea avalik ruum“ tänuüritus. Sündmusel tehti vahekokkuvõte Eesti linnaväljakute uuendamisest ja kuulutati välja Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud algatuse jätkuprojekt.

„EV100 algatus „Hea avalik ruum“ on toonud kõigile nähtava ja tajutava muutuse meie elukeskkonnas,“ sõnas Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa. „Juubeliaastal sai neli Eesti linna uue keskväljaku, mis pakuvad eesootavaks sajandiks nii linnaelanikele kui ka meie külalistele mõnusat paika vaba aja veetmiseks,“ lisas Rohumaa.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul ellukutsutud algatus on arhitektuurivaldkonda elavdanud. Algatuse „Hea avalik ruum“ programmijuhi Kalle Vellevoogi sõnul on juba valminud ja töös olevad projektid innustuseks nii kohalikele omavalitsustele kui ka Eesti arhitektidele.

„Sellest ajendatuna avame „Hea avalik ruum“ jätkuprojekti, mille raames saavad loodetavasti uue hingamise veel mitmed linnakeskused. Tänavu kuulutame välja arhitektuurikonkursi esimese nelja kohaliku omavalitsusega. Loodame, et kui hea koostöö kultuuriministeeriumi ja rahandusministeeriumiga jätkub, siis järgneval kolmel aastal saame programmi laiendada kokku kuni kahekümnele omavalitsusele,“ lisas ta.

VAATA pildigaleriid tänusündmusest, kus osalesd „Hea avalik ruum“ eestvedajad ja arhitektuurikonkursi võidutööde esindajad.

Ülevaate arhitektuurikonkursi võidutöödest ja väljakute uuendamisest leiab SIIT.

Arhitektuuriprogrammiga „Hea avalik ruum“ taaskäivitatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks 15 linna keskused, peaväljakud, peatänavad ja nendega piirnevad alad. 2018. aastal valmisid Tõrva, Põlva, Valga ja Rapla linnaväljakud, ehitus käib Võru ja Kuressaare keskväljakul. Kõik linnakeskused loodetakse ümber ehitada 2020. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles