Esilinastub EV100 filmiprogrammi epopöa

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Täna, 20. veebruaril esilinastub Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud mängufilm „Tõde ja õigus“. Anton Hansen Tammsaare samanimelise romaani põhjal valminud stsenaariumi ekraniseering paneb ühtlasi punkti EV100 filmiprogrammile. Eesti kinopubliku ette jõuab film alates 22. veebruarist.

Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul sobib armastatud Eesti kirjaniku teose ainetel loodud suurteos ideaalselt lõpetama EV100 filmiprogrammi. „Juubeliaasta puhul loodud filme on saatnud fenomenaalne edu, kuid sellise elevusega pole veel ühtegi eelnevat mängufilmi oodatud. Kuigi filmis rändame ajas tagasi, siis olen kindel, et suudetakse tabada ka tänapäeva Eesti inimesele midagi tõeliselt omast,“ märkis ta.

„Meie oleme filmimeeskonnaga nüüd töö lõpetanud - jääb üle vaadata, kuidas film vastu võetakse. Loodame parimat,“ märkis filmi produtsent Ivo Felt.

Vargamäe uus ja järeleandmatu peremees peab võitlema raske töö, kiusliku naabri ja omaenda tõekspidamistega, et oma söötis ja vilets maa viljakaks muuta. Ja et tõde ja õigus jumala poolt mahajäetud paigas jalule seada.

Filmi peaosedes näitlevad Priit Loog, Priit Võigemast, Maiken Schmidt, Simeoni Sundja ja Ester Kuntu. „Tõde ja õigus“ režissöör ja stsenarist on Tanel Toom, operaator Rein Kotov, kunstnik Jaagup Roomet ja produtsent Ivo Felt.

Film valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul. Filmi valmimist toetas ka ettevõtja Armin Karu ning koostööpartnerid Auto Forte ja Jetoil.

Kokku valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks viis mängufilmi, täispikk animafilm, kaks dokumentaalfilmi ja telesari. Lisainfot EV100 filmiprogrammi kohta leiab www.EV100.ee/filmid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles